• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
Kur`an Kursu Coşkusu Depremzede Köyleri de Sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Merkeze bağlı Göllü köyü ve Özyurt köyü Kur`an Kursu coşkusunun sürdüğü köyler. Depremden sonra camilerinin hasar gördüğü için çocukların konteynır veya taziye yerinde Kur`an dersi gördüklerini belirten köy imamları, her şeye rağmen çocukların Kur`an dersi aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Göllü köyü camisi imamı Mehmet Dündar, her şeye rağmen görevlerini yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Kurslarımızın durumu şu an iyi durumda. Bizler de çocuklarımız için verimli olmaya çalışıyoruz. Elhamdülillah katılım yüksek düzeyde... Genelde köyün yüzde doksanı gelebilecek olan çocuklu ailelerden oluşuyor. Bizde aileleri gereken mesajı iletmeye çalıştık. Çocuklar, kıyıda-köşede vakit harcayacaklarına, burada yaşıtlarıyla beraber ders görme, bunun yanında dini, kültürel bilgiler öğrenme fırsatı buluyor. Yaz olduğu için çocukları fazla sıkmamaya çalışıyoruz. Aileleriyle bir yere gidecekleri zaman kendilerine izin veriyoruz. Şu an hasar gören camimizin taziye yerinde ders veriyoruz. Burası da gayet serin, çocuklar rahatsız olmuyor" dedi.

Öğrencilerin Kur`an Öğrenme Azmi Bizi Mutlu Ediyor
Özyurt köyü imamı Sadık Güneş ise camilerinin depremden sonra yıkıldığını, yakın zamanda yapılacağını, bu yüzden konteynır mescitte kuran dersi verdiklerini söyledi. Güneş, "Yaklaşık 20`ye yakın öğrencimiz var. Tabi konteynırda epey sıcak bu yüzden öğrencileri fazla sıkmamaya çalışıyoruz. İnşallah camimiz bir an önce yapılır da gelecek seneyi de konteynırda ders vererek geçirmeyiz. Ama her şeye rağmen öğrencilerin Kur`an öğrenme azmi bizi çok mutlu ediyor. İçlerinde çok akıllı gençler çıkıyor" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir