• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
NASA Kilis`e Yatırım Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bir Amerikan firmasının güneş enerjisi panelleri ve buna bağlı teknolojik ürünlerin üretimi için Kilis`e yatırım yapacağını söyledi.
 
Ergün, Türkiye Eureka Dönem Başkanlığı Konferansı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken Amerikan firmasının yatırım planlarından bahsederken isim vermedi. Ancak firmanın Los Angeles merkezli International Solar Energy Technology (ISET) olduğu öğrenildi.
 
Yaklaşık 30 yıllık bir firma olan ve güneş enerjisi teknolojilerinde kendi ülkesinde ilk üreticiler arasında yer alan ISET, NASA `ya da güneş panelleri üretimi yapıyor. Şirket bugüne kadar Amerikan kamu kurumları adına da 25 araştırma projesi gerçekleştirdi.
 
ISET, panel üretiminin yanı sıra anahtar teslim santral projeleri de gerçekleştiriyor. Kilis Organize Sanayi Bölgesi`nde yer talebinde bulunan ISET`in yatırımı bir Türk ortakla yapacağı kaydedildi. Türk ortağın Ulusal Genetik ve Teknoloji Bilimleri A.Ş olduğu öğrenilirken, iki şirket ICA-ISET adında bir konsorsiyum kurdu. Uzun vadeli planlarda güneş enerjisi santrali kurmak olduğu da belirtildi

Bu haberler de ilginizi çekebilir