• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Göllü Köyü Camisi Yapılmayı Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım`da yaşanan depremlerden sonra birçok kamu binası ve kuruluşu zarar görürken yaşanan depremlerden birçok cami de nasibini almıştı. Van merkeze bağlı göllü köyü camisi de bu camilerden sadece biri.

Camilerinin depremden sonra büyük oranda hasar gördüğünü belirten Göllü köyü imamı Mehmet Dündar, caminin yapımını köylünün üstlenecek durumda olmadığını söyleyerek, bu konuda hayırseverleri ve yardım kuruluşlarını yardımcı olmaya çağırdı.

Daha önce müftülükten bir ekibin camiyi incelemek için geldiğini söyleyen Dündar, \"Gelen ekip bize; `Diyanete başvurmuşuz, onlarda TOKİ`ye başvuracak` dedi. Biz de şimdilik bu durumu bekliyoruz. Şu an eski camimizde ibadet görüyoruz. Camimiz depremde büyük hasar gördü. Acil desteğe ihtiyacımız var. Bu cami sil baştan yeniden yapamayız. Çünkü köyün bunu yapabilecek durumu yok. Köylüler haklı olarak evlerini yıkıldığını ve bu yüzden camiden önce kendi evlerine öncelik tanıdığını söylüyor. Keşke özel bir kuruluştan veya devletten TOKİ gibi bir yardım yapılsa da hiç köylüleri bu külfete sokmadan bunu yapabilsek. Yoksa bir şekilde kendi yağımızda kavrulup bunu yapmaya çalışacağız\" diyerek bu konuda tüm hayırseverleri yardımcı olmaya çağırdı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir