• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
`Hiçbirimizin Makam ve Mevki Derdi Yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ak Parti`den gelen teklif sonrasında görevinden istifa eden Mehmet Bekaroğlu için, "Sayın Bekaroğlu, benim kadim eski dostumdur. Kendisi hakkında bir şey konuşmam, konuşturmam da" derken, kendisinin ve arkadaşlarının makam-mevki derdinde olmadıklarını söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ak Parti`den gelen `bütünleşme` teklifiyle ilgili olarak partisinin il başkanlarını Ankara`da topladı. Toplantıda Ak Parti`den gelen teklifi masaya yatıracak olan ve il başkalarının da görüşünü alacak olan Kurtulmuş, toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Ak Parti`den gelen teklif sürecinin kamuoyu tarafından da ilgiyle takip edildiğini belirterek, "Ben kendi adıma şunu söylemek istiyorum, bu süreçte lehte veya aleyhte kim ne söylediyse, kim ne yazdıysa, kim hangi konuyu dile getirdiyse bunları takip etmeye çalıştık" dedi. Kurtulmuş, lehte ve aleyhte yapılan değerlendirmeler içinse, "Herkesten istifade etmeye başladık. Hiçbirimizin ne makam, ne mevki derdi vardır, ne para-pul derdi vardır, ne servet-sarman derdi vardır. Bizim kişiler, bizim derdimiz partiler değildir. Bizim derdimiz bu milletin gerçekten en iyi ileri noktaya gitmesidir. Bizim derdimiz, bizim medeniyetimizi yeniden inşa edecek bir parti ortaya koymaktır" diye konuştu.

Kurtulmuş, konuşması sırasında ise kendilerinin ne söylemek istediklerini, neyi hayata geçirmeye çalıştıklarını 5 madde altında sıraladı. Kurtulmuş, bu 5 maddenin, "Yeni Türkiye`nin inşası", "Türkiye`de barış ve adalete dayalı toplumsal barışın sağlanması", "Yeni ekonomik bir programın gündeme getirilmesi", "Bireysel özgürlüklerin çok daha ileri bir seviyeye getirilmesi" şeklinde olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, bugün gerçekleşecek olan İl Başkanları Toplantısı`nın Ak Parti`den gelen bütünleşme davetini değerlendirmek için gerçekleştirildiğine dikkat çekerken, bu toplantıda yaşanan sürecin tüm boyutlarıyla masaya yatırılacağını ve il başkanlarının görüşünün alınacağını kaydetti.

"Mehmet Bekaroğlu HAKKINDA KONUŞTURMAM"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Kurtulmuş, bir gazetecinin Ak Parti`nin bütünleşme davetine ilişkin kararın ne zaman verileceğini sorması üzerine kararın verilmesinin uzun bir süreç olmayacağını söyledi. Gazetecilerin İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Bekaroğlu`nun açıklamalarını hatırlatması üzerine ise Kurtulmuş, "Sayın Bekaroğlu, benim kadim eski dostumdur. Kendisi hakkında bir şey konuşmam, konuşturmam da" cevabını verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun kendisi için söylediği sözlere de cevap veren Numan Kurtulmuş, kendilerinin makam-mevki için davranmayacaklarını belirterek, "Kimin ne söylediği de hiç umurumda değil. Eğer Numan Kurtulmuş ve arkadaşları makam-mevki beklentisi içinde olsaydı, şimdiye kadar da 50 bin kere olurdu" dedi. Kendilerinin "Yeni Türkiye`nin inşası konusunda bir bütünleşme teklifi" aldıklarına dikkat çeken Kurtulmuş, "Numan Kurtulmuş siyasete başladığı ilk günden itibaren söylediği bütün sözlerin hayatının sonuna kadar arkasında olacak" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş ayrıca, bir soru üzerine Genel İdare Kurulu Toplantısı`nın da gün içinde toplanacağını söyledi. Kurtulmuş`un bugün kararı açıklaması beklenmiyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir