• DOLAR 32.58
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2493.889
  • ...
5 Yıl Boyunca Kuruş Kuruş Vurgun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Defterdarlığı Muhakemat Müdürlüğü`nde görev yapan 53 yaşındaki Selçuk S, mahkemelerdeki harç ve masraflara ait avans ve mahsup (düşme) işlemlerini yapıyordu.

2006 yılında işlemlerin yapıldığı hesap makinesinin şeridinde miktar ayarlamaları yaptı. Ayarlamaları kuruş ve 1 TL gibi küçük rakamlardan yaptığı için uzun süre kimse dolandırıcılığı fark edemedi. Selçuk S. böylece 5 yıl boyunca avans miktarlarını olduğundan daha fazla göstererek zimmetine para geçirdi.

Ancak geçen yıl hesap uzmanları, hesap makinesinin şeridinde oynama yapıldığını fark etti.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Defterdarlık bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. 5 yıl içersinde toplam 247 bin 900 lira 67 kuruşu zimmetine geçirdiği öne sürülen Selçuk S. savcılıktaki sorgusunda suçlamaları kabul etti. Selçuk S. ifadesinde şunları söyledi: "Çalıştığım kurumdan hesap işlerinde oynamalar yaparak aldığım paralarla ilgili hususlar doğrudur. Yaptıklarımdan pişmanım. Hesap makinesinde avansları hesaplama işlemlerini yaparken şeritte dikkat çekmeyecek şekilde avans miktarlarını olduğundan fazla şekilde yazdım. Yaptığım işle ilgili üzerime geçirdiğim 247 bin küsür TL`ye itirazım yok."

12 yıla kadar hapsi istendi

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı iddianamede, Selçuk S`nin "Zimmet" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi `nde açılan davada Selçuk S. önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

210 bin TL`yi iade etti

Selçuk S`nin olayın ortaya çıkmasından bugüne kadar zimmetine geçirdiği paranın 210 bin TL`sini defterdarlığa iade etti. Zanlı geriye kalan 37 bin TL`yi de bulmak için çalıştığını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir