• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
İkinci Hama Katliamına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- MAZLUMDER Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, bir buçuk yıldır Suriye halkının en temel haklarına zulüm, katliam ve şiddetle cevap veren Suriye`deki despot Baas rejiminin Hama`nın Tiremyse beldesinde yeni bir katliam gerçekleştirdiğini belirtti.

Suriye güvenlik güçlerinin havadan, karadan beldeye saldırdığını ve 7 bin nüfuslu belde de, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 300`den fazla insanı katlettiğini ifade eden Çiçek , bu katliamın tarih sayfalarında \"İkinci Hama\" katliamı olarak anılacağını söyledi.

Katliamı Şiddetle Kınıyoruz
Çiçek , \"16 aydır halkın tüm insani, İslami ve meşru taleplerine kulak tıkayan, bu talepleri barışçıl gösterilerle meydanlara taşıyanları ya katleden ya da cezaevlerinde işkenceye tabi tutan, her türlü şiddete başvurmada hiçbir sakınca görmeyen ve kural tanımayan Esed ve başında olduğu Baas güçlerinin Tiremyse beldesinde gerçekleştirdiği katliamı şiddetle kınıyoruz\" dedi.

Sessiz Kalanlar Katliamın Sorumludur
Katliamdan sadece Esed ve Baas güçlerinin değil, bu katliama sessiz kalan ve her türlü desteği verenlerin de sorumlu olduğunu ileri süren Çiçek, \"Hiçbir stratejik hesabın veya başka bir gerekçenin masum bir tek insanın dahi hayatından daha önemli olmadığını Baas destekçilerinin bilmesini istiyoruz\" dedi.

Katliama Seyirci Kalınmamalı
Çiçek, dünyanın onurlu halkları ve erdemli insanlarının bu ikinci Hama katliamına seyirci kalmamalarını ve bu katliam(lar)ı her platformda kınamalarını istedi. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir