• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
YSK seçmen sorgulama nasıl yapılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanacak seçmenler için sandık sorgulama sayması YSK tarafından erişime açıldı.
 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), internet sitesinden 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde nerede ve hangi sandıkta oy kullanılabileceğine ilişkin sorgulamanın yapıldığı uygulamayı aktif hale getirdi. 
 
Seçmenler, "www.ysk.gov.tr" internet sitesinden "Nerede oy kullanacağım?" linkini tıkladıktan sonra T.C. Kimlik Numarası ile istenen bilgileri girerek, hangi okulda ve sandıkta oy kullanabileceklerini  öğrenebiliyor. Ayrıca, bu bilgilere "e-Devlet" ile YSK’nin "Seçmen Sorgulama Mobil  Uygulaması"ndan da ulaşılabiliyor.
 
YSK SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ
 
NASIL OY KULLANILACAK?
 
YSK’nın sitesinde nasıy oy kullanılacağına dair bir broşür de yayımlandı. Buna göre, 5 adımda oy verme işlemi şu şekilde olacak; 
 
1- Oy verme günü yanınıza T.C. Kimlik Numaralı; T.C. Kimlik Kartı (TCKK),nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı vb. resimli ve resmi nitelikli belgeyi almayı unutmayın.
2- Birleşik oy pusulalarını, zarf ve "EVET" mührünü alıp kapalı bölüme geçin.
3- Birleşik oy pusulalarında tercih ettiğiniz bölüme mührü basınız. Birleşik oy pusulalarını zarfa koyarak, zarfı kapatın.
4- Oy zarfını sandığa atın.
5- Sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir