• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
`ÖSYM Mağdurları` KPSS`yi Protesto Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 7 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen KPSS sınavından sonra Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sorularının sızdırıldığı iddialarına tepkiler artarken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde de bazı sendika ve STK`ların desteğiyle bir grup YYÜ öğrencisi bir basın açıklaması düzenledi.

 

Bugün saat 12.00`da Melikşah yurdu önünde toplanan YYÜ öğrencileri \"KPSS iptal Ali Demir istifa, cemaat elini sınavlardan çek\" gibi sloganlarla YYÜ ÖSYM bürosuna doğru yürüdü. Burada kısa bir oturma eylemi yapan grup, daha sonra basın açıklamasına geçti.

 

Basın açıklamasını `ÖSYM Mağdurları` adına Yunus Yıldırım okudu. Yıldırım, her geçen gün ortaya çıkan bulguların sınavda usulsüzlüğü doğruladığını bildirerek, \"Sınavdan sonraki günlerde ÖSYM başkanı Ali Demir konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. ÖSYM ve Ali Demir`in geçmişine baktığımızda; Ali Demir`in akademideki intihalini, ÖSYM`nin 2010 KPSS`de Fethullah Gülen cemaatine yakın kişilere soruların sızdırıldığını, 2011 YGS`de ise şifrelemenin gerçekleştirildiğini hatırlatmaktayız\" dedi.

 

ÖSYM başkanı Ali Demir`in \"Sınav temizdir, sınavda herhangi bir usulsüzlük olmamıştır\" sözlerini eleştiren Yıldırım, \"ÖSYM, soruların sızdırılmasını `birkaç kişinin aklında tutup sanal ortamda paylaşması` diyerek kendini aklamaya çalışmaktadır. Ancak birkaç kişinin 57 soruyu noktasına- virgülüne kadar aklında tutması bize ne kadar saçma geliyorsa, ÖSYM Başkanı Ali Demir`in de açıklaması o kadar saçma gelmektedir\" ifadelerine yer verdi.
İktidar ve cemaatin ÖSYM`yi kendi arka bahçesi yaptığını söyleyen Yıldırım, \" ÖSYM güven vermiyor, çünkü ÖSYM`nin sicili bozuktur. Bu kopya skandalını görmezden gelirsek ve bu emek hırsızlarına boyun eğersek her gün yeni bir skandalla yaşamak zorunda kalırız. Biz bundan sonra yapılacak sınavlara kopya ve şifreleme korkusuyla girmek zorundayız\" diyerek bu konudaki endişelerini dile getirdi.

 

Yıldırım açıklamanın sonunda, \"Biz `ÖSYM Mağdurları` diyoruz ki; 2012 KPSS iptal edilmeli, skandalların hesabı sorulmalıdır. Şaibelerin odağında olan ÖSYM Başkanı Ali Demir ve diğer sorumlular istifa etmeli, haklarında soruşturma başlatılmalıdır\" ifadelerini kullandı.

 

Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir