• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Sasonlu Gençler MYO İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi ve Batman Valiliği`nin birlikte yürüttüğü Batman Kültür Envanteri Projesi kapsamındaki çalışmaları yerinde görmek için, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve beraberindeki heyet Sason`daydı.

Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, Rektör Prof. Dr. Uluçam ve beraberindeki heyeti Kaymakamlık kapısında karşıladı. İlk ziyaret Kaymakamlığa yapıldı. Kaymakam Yörük, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültür Envanteri Projesi sayesinde ildeki tarihi, kültürel mekanlar ile doğal güzellikleri tespit etiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Uluçam, \"Bu kapsamda tüm köyleri hatta mezraları gezerek buralarda bulunan ve daha önce kayıtlara giren veya girmeyen tüm kültür varlıklarını tespit ederek bir envanter çalışması yapıyoruz. Tespit ettiğimiz bu yerleri tescil ettirerek envanterini çıkaracak ve turizme kazandıracağız. Şu ana kadar Sason İlçemizin 1/4`ini taradık ve 85 adet tarihi, kültürel mekan tespit ettik.\" dedi.

Daha sonra Sason Kaymakamı Yörük, Rektör Prof. Dr. Uluçam, ve beraberindekiler, SODES kapsamında açılan Sason Kültür Evi Projesi`nin açılışına katıldı. Açılış kurdelesini Kaymakam Yörük, Rektör Prof.Dr. Uluçam ve Belediye Başkanı Arslan kesti. Proje kapsamında hazırlanan Kültür Evi`ni gezen heyet yapılan eserleri incelip hazırlayanlardan kısa bilgiler aldı.

Başkanlığı Ziyaret Ettiler
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve beraberindeki heyet Sason`daki izlenimlerden sonra Belediye Başkanlığı`nı ziyaret etti. Başkan Arslan`ın konuğu olan üniversite heyeti Belediye Başkanı Arslan`dan ilçe hakkında bilgi aldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Uluçam, Başkan Arslan`a Üniversite`de hazırlanan işlenmiş süstaşı hediye etti.

Sasonlu Gençler Rektör`den MYO İstedi
Sason Belediye Başkanı Arslan, Sasonlu gençlerin Rektör Prof. Dr. Uluçam`dan bir talebi olduğunu belirterek gençleri Rektörle buluşturdu. Sasonlu gençler, ilçelerinde bir MYO`nun kurulmasını istedi. Gençler adına söz alan Ömer Kandemir şöyle konuştu: \"Sayın hocam biz Sasonlu gençler olarak ilçemize bir Meslek Yüksekokulu`nun kurulmasını istiyoruz. İlçemizin ekonomik, sosyal durumu gözler önünde. Gençlerimiz parasızlıktan dolayı il dışında okumakta zorlanıyor. Yılda yaklaşık 500 öğrencimiz üniversite sınavlarına giriyor. Ortaöğretimdeki eksikliklerimiz tamamlanıyor. İlçemizde MYO kurulursa hem ilçemiz sosyal, ekonomik ve toplumsal olarak gelişim gösterir hem de ilçemize uygun bir bölüm açılarak önemli bir ilerleme kaydederiz. Gençlerimiz de kendi kapılarında eğitim görmüş olurlar.\"

Senatolarından 3 yıl önce Sason`a MYO`nun kurulması kararının çıktığını açıklayan Rektör Prof. Dr. Uluçam, \"Öncelikle sizleri bu medeni cesaretinizden dolayı tebrik ederim. Bizler 3 yıl önce Senatomuzdan Sason`a MYO`nun kurulması kararını çıkardık. YÖK`ün istediği kriterlere göre çalışmalar tamamlanıp yer tahsisi yapıldığı takdirde buraya bir MYO kuracağız. Yönetim olarak Sason`a katkı sunacak programlar hangisi ise birlikte karar alıp değerlendirebiliriz.\" cevabını verdi.

Gençler aldıkları cevaptan mutluluk duyduklarını ifade ederek teşekkür ettiler. Üniversite heyeti daha sonra Batman`a döndü. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir