• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Van`da Polise Saldırı: 15 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Emniyet Müdürlüğü`nde görevli bir grup polis, atış talimi için gittikleri poligondan döndükleri sırada mayınlı saldırıya uğradı. Önceden yola döşendiği belirlenen uzaktan kumandalı mayının patlama zamanının tam olarak tutturulmaması olası bir faciayı önlerken, saldırıda 1`i sivil 15 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralıları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret eden Van Vali Vekili Hakan Alkan, polislerin atış taliminden döndüklerini belirterek, olayla ilgili operasyonların devam ettiğini belirtti.

Olay bugün saat 14.45 sıralarında, Van- Edremit karayoluna da 4 kilometresinde bulunan Bakacak Köyü yakınındaki atış poligonunda meydana geldi. Atış talimi için poligona giden ve atış talimi yapan polislerin dönüşü sırasında yola döşenen uzaktan kumandalı mayın infilak etti. Patlamanın etkisi ile aracın ön tarafı büyük hasar görürken, olayda 15 kişi yaralandı. Olayın duyulması üzerine bölgeye Özel Harekat Timleri ile sağlık ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Yaralı polislerden 7`si kısa sürede poligona ulaşan ambulanslarla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde, 8`i ise İpekyolu Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

\"Operasyonlar Devam Ediyor\"
Van Emniyet Müdürlüğü`nün atış poligonu olarak kullandığı Bakacak Köyü yakınlarındaki atış sahasında polislere yönelik mayınlı saldırının hemen ardından, bölgeye intikal eden Özel Harekat Timlerinin başlattığı operasyon devam ederken olayın ardından Van`da güvenlik güçleri alarma geçti. Polislerin tüm bölgelerde çelik yelek giydikleri gözlendi. Ayrıca Kentin giriş noktalarında armalar yapılıyor.

Olayın ardından Van Vali Vekili Hakan Alkan, Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici hastaneye gelerek yaralıları ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Van Vali Vekili Hakan Alkan, saldırının uzaktan kumanda düzenekli patlayıcı ile gerçekleştirildiğini söyleyerek, olayla ilgili operasyon başlatıldığını aktardı. Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ise olayın araştırdığını söyledi.

Öte yandan olayda yaralananların isimlerinin; Hakan Güzel, Lütfü Balcı, Mehmet İlkan, Sercan Tekin, Behçet Koç, Yunus Kırış, Ali Ayhan, Kubilay Baybir, Oğuz Güven, Özkan Aksoy, Hakan Aydemir, Ahmet Özdemir, Ramazan Yıldız, Furkan Kılıç ve Mehmet Dağgöz olduğu öğrenildi.

Ayrıca Van Valiliğinin resmi bir açıklama yapacağı belirtildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir