• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Klimalara Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Özellikle merkezi klima sistemi ile havalandırması sağlanan büyük binaların havalandırma sistemlerinin içinde çoğalabilen mikroorganizmaların, içeride bulunan kişilerde akciğer ve diğer sistem hastalıklarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, klima sisteminde oluşan aerosollerin, ortamda bulunan insanlarca solunması sonucu viral üst solunum yolu, akciğerlerde alt solunum yolu enfeksiyonu, zatürre gibi hastalıklara neden olabileceğini kaydetti.

 

Hastalık Göz Ardı Edilmemeli
Özellikle büyük işyeri ve otel klimalarında bulunan \"Legionella pneumophilia\" denen bir bakterinin ölümcül olabilecek zatürreye neden olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, aynı zamanda bakımı yapılmamış klimaların kullanıldığı ortamlarda, alerjik nezle, astım gibi alerjik hastalıkların da arttığını belirtiyor.

 

Klimalara Dikkat
Klimaya bağlı dış ve iç ortam ısı değişikliklerinin belirgin olduğu durumlarda yüz felci, kas tutulması ve çeşitli eklem ağrılarının görülebileceğinin altını çizen uzmanlar, tüm bu nedenlerden dolayı klimaların, sürekli ve düzenli olarak bakımlarının yapılması ve hava filtrelerinin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, klimanın kullanıldığı ortamlarda sigara içilmemesi gerektiğini ifade ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir