• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Diyarbakır`da BDP`liler İle Polis Çatıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Valiliğin yasağına rağmen mitingi yapmak isteyen BDP`liler polisle çatıştı. Polisin sabahın erken saatlerinden itibaren şehrin girişinin yanı sıra birçok noktada güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardığı Diyarbakır`da devam eden sessizlik başlayan olaylarla bozuldu.
 
Kentin farklı yerlerinden toplanarak mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı`na gitmek isteyen BDP`liler ile polis arasında çıkan olaylarda aralarında BDP milletvekili Pervin Buldan`ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler yaralandı.
BDP`lilerin İstasyon Meydanı`na girmesini engelleyen polis, gaz bombaları ve tazyikli su kullanırken göstericiler, söktükleri kaldırım taşlarıyla polise karşılık verdi. Özellikle İstasyon Meydanı`na çıkan yollarda çıkan olaylar sürerken, çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
BDP Diyarbakır il başkanlığı binasından İstasyon Meydanı`na gitmek isteyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve yanındaki milletvekillerine de izin verilmedi. Polisle yaşanan tartışmanın ardından milletvekilleri araçlarıyla İstasyon`a gitmek istedi. Ancak Ofis`e gelen milletvekilleri izin verilmemesi üzerine buradan da geri döndü.
 
Öte yandan halkın dağılmasını isteyen polisin, bazı bölgelerde "PKK`lılar halka ve polise ateş açacak. Lütfen evlerinize gidin" şeklinde anons yaptığı belirtiliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir