• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Van`ın Ekonomik Sorunları Başbakan`a İletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Van`a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Van Ferit Melen Havaalanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı karşılayanlar arasında bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, ilin ekonomik sorunlarını içeren raporu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a iletti.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a Van Ferit Melen Havaalanı`nda sunduğu raporda birçok konu yer alırken, önemli konu başlıkları şunlar oldu:

- Depremden dolayı vergi mükellefleri için 1 yıl Vergi muafiyeti sağlanması,
- Özellikle kentte ekonomik alanında kalkınması için KOSGEB tarafından yeni bir kredi paketi açılması,
- Alt Limitin 100 bin, üst limitin 500 bin olacağı 3 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl sürede ödemek şartı ile faizsiz ve masrafsız bir kredi paketi hazırlanması.

 

Fuar ve Kongre Merkezi ile Tekstil Kent Projesi Startı Verildi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Van gezisine birçok bakan da katıldı. Cuma günü sabah saatlerinde Van`a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Fuar ve Kongre Merkezi ile Van Tekstil Kent Projeleri hakkında Bakan Yılmaz`ı bilgilendirdi. Özel bir otelde 30 dakika süren görüşmeye, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ve DAKA Genel Sekreteri Yaşar Emin Demirci de katıldı. Kaynak sorunu olmayan iki proje Bakan tarafından onaylandı. Her iki projenin de startı verildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir