• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2411.571
  • ...

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İl Defterdarlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri fiyat denetimlerine kısa süre önce başlamakla beraber, Mardin'in tüm ilçelerinde aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

Bu noktada bir hafta içinde 10 ilçede tüm meyve sebze hallerinin denetimlerini sağlayan ekipler, 10 adet market ve market zinciri denetimlerini de gerçekleştirdi.

Öte yandan pazar yerlerinde de çalışma yapan birimlerin haksız artışların da önüne geçmek için çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan Vali Yaman, "Tüketicinin yanında olan bir yaklaşımla denetimlerimizi sıklaştıracağız." dedi.

Mardin'de fırsatçılık yapmak isteyenlere asla izin verilmeyeceğini aktaran Yaman, "Ülkemizde son zamanlarda meyve ve sebze fiyatlarında ve bazı ürünlerde normalin üstüne artış gözlenmektedir. Bu durum kamuoyu tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Bizler yerel yönetimler olarak bu duruma neden olacak her türlü olguyu yok etmek için çaba vermekteyiz." diye konuştu.

Bir hafta içinde yapılan denetimler ile ilgili bilgi veren Yaman, "İlimizde kurumlarımız ortak bir çalışma ile denetimler sağlamaktadır. Hassasiyetle meyve ve sebze hallerinin yanında marketler ve pazar yerlerinde denetim yapmaktayız. Biz bu şekilde ilimizde bu tür durumların önüne geçmek istiyoruz. Kurumlarımız bundan sonra da vatandaşlarımız için çalışacak ve denetimlerini sürdürecektir." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)