• DOLAR 32.59
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2404.994
  • ...
Müslümanlığı Seçip ``Fatma`` Adını Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İrlanda`da 2001 yılında tanıştığı Erkan Güner (56) ile evlenen ve eşiyle 4 yıldır Didim`de yaşayan Tetyana Güner, Müslüman olmaya karar vererek Didim İlçe Müftülüğü`ne başvurdu.

Didim Müftülüğü`nde düzenlenen ihtida töreninde, İlçe Müftüsü Mikail Polat`ın İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgiler verdiği Tetyana Güner, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve ``Fatma`` adını aldı.

İhtida töreninde Merkez Camisi İmamı Mehmet Beyaz tarafından da Kur`an-ı Kerim okundu.

Müslüman olmayı tercih eden Güner, İslamı doğru bir din olarak kabul ettiğini ve bu dinin kurallarına göre yaşamaya çalışacağını söyledi.

Eşi Erkan Güner de evlendikten sonra kısa süre İrlanda`da, ardından işi nedeniyle KKTC`de yaşadıklarını belirterek, ``4 yıl önce KKTC`den emekli oldum ve Didim`e yerleştik. Deniz adında 10 yaşında oğlumuz var. Eşim bir yıldır bana Müslüman olmak istediğini söylüyordu, nasip bugüneymiş. Kendisi Müslüman olmak istedi, bu da beni mutlu etti`` dedi.

Tören sonunda Fatma Güner`e ihtida belgesini veren İlçe Müftüsü Polat, Türkçe ve İngilizce Kur`an-ı Kerim ile İslami bilgilerin yer aldığı kitaplar hediye etti.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir