• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
PKK'ye ait 6 sığınak imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kulp ilçeleri dağlık ve kırsal alanında 4-5 Şubat tarihlerinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, tespit edilen 6 sığınak ve bir mevziinin imha edildiği ve çok sayıda malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonlarla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK'nin kış üslenmesi maksadıyla 6 adet sığınak ile bir adet mevzi tespit edildiği ve kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, bahse konu sığınak, doğal mağara içerisinde ve temas araması esnasında; 01 Kasım 2018 tarihinde Kulp ilçesinde öldürülen PKK'liye ait bir adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, bir adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, 20 adet 7,62 mm AK-47 Piyade Tüfeği fişeği, 5 kilogram amonyum nitrat, 7 adet pil, 2 adet 4’lü pil bloğu, 2 adet motosiklet aküsü, 25 m elektrik kablosu, bir adet büyük tüp, 3 adet küçük tüp ve çok sayıda giyim, yaşam ve örgütsel doküman ile çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirtildiği kaydedildi.

Ele geçirilen delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince muhafaza altına alındığı diğer malzemelerin ise yerinde imha edildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Yol kontrol ve adli arama faaliyetleri neticesinde; geçici olarak teşkil edilen 5 adet yol kontrol ve arama noktasında (YKN) görevli personel tarafından, 618 şahıs ve 229 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi  içerisindeki 5 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, 2 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır." denildi. (İLKHA) 























Bu haberler de ilginizi çekebilir