• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
“Ben başkan olmasaydım savaş olurdu”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Kendi döneminde Amerikanın gücünün arttığından söz eden Trump Hükümetin neden kapalı olduğu ve 29 Ocakta yapılması gereken konuşmanın neden 5 Şubata ertelendiğinden bahsetmeden propagandaya girişti. 

Bir saat 22 dakika süren konuşmasında Trump, Kuzey Kore ile olan ilişkilerinden Venezuela,İran, Afganistan konularında konuştu.

“Ben başkan olmasaydım savaş olurdu”

“Eğer ben Başkan olmasaydım, Kuzey Kore ile ciddi bir savaşın eşiğinde olabilirdik" diyen Trump

"Rehinelerimiz eve döndü, nükleer denemeler durdu ve 15 aydır yeni füze denemesi yapılmadı.” Sözleri ile başkanlığı döneminde Kuzey Kore’ye karşı diplomatik ve siyasi yönden başarılı olduklarını belirtti.

Meğer işgalci “ölü askerler” kahramanmış

İşgalci Amerikan askerlerinin kahraman olduğundan bahseden Trump, ülkesinin Ortadoğu'da yaklaşık 19 yıldır savaştığının altını çizdi ve “Afganistan ve Irak'ta neredeyse 7 bin Amerikan kahramanı hayatını verdi. 52 binden fazla Amerikalı kötü şekilde yaralandı ve biz Ortadoğu'da 7 trilyondan fazla harcama yaptık” şeklinde konuştu. Afganistan ve Irak işgallerinin nedenlerine değinmeyen Trump sivilleri bombalamalarından da bahsetmedi doğal olarak. Lakin taliban ile görüşmeler içinde olduklarını ifade ederek " Benim yönetimim, Taliban dahil Afganistan'daki gruplarla yapıcı görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu görüşmelerde ilerleme sağladıkça bu ülkedeki asker sayımızı azaltabileceğiz ve terörle mücadele alanına odaklanacağız. Bir anlaşmaya varıp varamayacağımızı bilmiyoruz, fakat iki on yıldır süren savaşın ardından en azından barış için girişimde bulunma zamanının geldiğini biliyoruz." İfadelerini kullandı.

Trump Venezuela halkıyla yan yanaymış

Venezuela’da iki hafta önce atanan Bölgesel Vali Juan Guaido'dan  “geçici devlet başkanı” olarak söz eden Trump Venezuela halkı ile yan yana olduklarını ifade ettiği konuşmasında " Sosyalist politikalarıyla Güney Amerika'nın en müreffeh ülkelerinden birini fakir ve sefil bir hale dönüştüren Maduro rejiminin gaddarlığını kınıyoruz. Amerika'nın asla sosyalist bir ülke olmayacağına dair kararlılığımızı bugün bir kez daha ortaya koyuyoruz.” dedi

En sert yaptırımları getirdik

İran'a karşı da keskin bir dil kullanan Trump “ABD'yi felaket bir nükleer anlaşmadan çektim, ardından da şimdiye kadarki en sert yaptırımları getirdik.” Dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir