• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
ÇTV Yetmedi Bir de \"Evsel Katı Atık\" Ortaya Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana Yüreğir Belediyesi, hanelere ve işyerlerine ödemeleri için ASKİ`nin gönderdiği su faturalarına ek olarak ``Evsel Katı Atık Bedeli`` adı altında ek bir fatura gönderdi.

 

Yüreğir Belediyesi`nin gönderdiği ek faturaya tepki gösteren vatandaşlar, zaten su faturasında, Çevre Temizlilik Vergisi (ÇTV) adı altında her ay vergi ödediklerini söylediler. Yüreğir Belediyesi`nin işgüzarlık yaptığını söyleyen vatandaşlar belediyenin vatandaşları soymaya çalıştığını öne sürdüler.

 

Yüreğir Belediye`nin yeni uygulamasına tepki gösteren Şevket Koçak adlı vatandaş, ``Ben fırında çalışıyorum, bu parayı kazanmak için akşama kadar sıcak fırın ocağının önünde sırılsıklam olana kadar terliyorum Yüreğir Belediyesi ise benim alın terimi çalmaya çalışıyor.`` dedi.

 

Koçak:  \"ASKİ talep ve şikayet bürosunu aradım bu konunun yasayla mevcut olduğunu söylediler. Müdürle görüşmek istediğimde ise; görüşsen de hiçbir fayda etmez yönetmelik yürürlüğe girmiş bir kere değiştirmezler dediler. Faturama bu ay 2012 Ocak ve 2012 Temmuz olmak üzere KDV dahil toplam 10.56 TL yansımış, benim gibi tüm Yüreğirliler mağdur. Yetkililerden bu konuya acilen çözüm bulmalarını istiyoruz.`` dedi (Mustafa Çiçek- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir