• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Ramazan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Mahalle buluşmaları kapsamında Ladikli, Küçük Kovanağzı, Büyük Kovanağzı, Hacı İsa Efendi, Yeni Mahallesi muhtarları ve sakinleriyle buluşan Akyürek, Ramazan ayının her zaman Konya`da büyük bir coşkuyla yaşandığını söyledi.

 

Bu mübarek ayda yardımlaşma duygularının en üst düzeye çıktığını, insanların ruhen güçlendiğini vurgulayan Başkan Akyürek, \"Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız bu aya mahsus olmak üzere özel çalışmalar yapıyor.

 

Biz belediye olarak Ramazan ayında yaklaşık 120 bin hemşehrimizle mahalle iftarlarında bir araya geleceğiz. 55 mahallemizde yapacağımız iftarlara zengin-fakir, çocuk-büyük tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz\" dedi.

 

Ramazan coşkusuna tüm halkın iştirakinin sağlanması gerektiğini dile getiren Başkan Akyürek, şöyle konuştu: \"Halkımıza, vakıf insanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza çağrımız şudur: Çevremizdeki yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi herkese ulaşalım. Tüm hemşerilerimiz ihtiyaç sahiplerini, konu komşusunu gözetsin. Bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım.\"dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi`nin dar gelirli ailelere yönelik uyguladığı Sosyal Kart hizmetinden yıl içinde yaklaşık 25 bin kişinin yararlandığını hatırlatan Başkan Akyürek, Ramazan ayında da yaklaşık 5 bin aileyi Sosyal Kart ile destekleyeceklerini vurguladı.

 

Sosyal Kart`ta yeni bir uygulamanın hazırlığını yaptıklarının müjdesini de veren Başkan Akyürek, Türkiye`de ilk defa Sosyal Kart kullanan en fakir grubun su bedellerini belli bir limitte ödeyeceklerini de sözlerine ekledi.(M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir