• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur`an-ı Kerim Portalı Yayında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, portalda Kur`an-ı Kerim okumaya girişten tefsir kadar pek çok hizmetten faydalanılabilecek.

`Kur`an Öğrenmeye Giriş`, `Kelime Arama`, `Kur`an Dinleme`, `Hatim Okuma`, `Kur`an Kütüphanesi`, `Meal`, `Tefsir` ve `Sureler ve Konu Fihristi` bölümlerinin bulunduğu portal, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın hazırladığı en büyük Kur`an portalı olması bakımından önem taşıyor.

Kur`an-ı Kerim`i güzel ve doğru şekilde okumayı 18 derste öğreten interaktif yapıdaki `Kur`an okumaya giriş` bölümünde, Kur`an harfleri, telaffuzları, tecvit bilgileri, anlamlarıyla birlikte namaz sure ve duaları yer alıyor.

Kur`an okumaya giriş bölümünde ise resimlerle abdest ve namaz başlığı altında abdest ve namazla ilgili genel bilgiler veriliyor.

Portal, interaktif ortamda aynı anda Kur`an-ı Kerim`i Arapça ve Türkçe mealiyle okuma fırsatı da sağlıyor. Sitede, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan meal ve tefsirleri sayfa sayfa okumak ve kamuoyunda bilgisayar hattı olarak bilinen ve kolay okuma imkanı veren dijital hatla hazırlanan Kur`an-ı Kerim`i de okumak mümkün.

Kur`an-ı Kerim portalında, Türkiye`nin ve dünyanın seçkin hafızlarının okuduğu hatimler de yer alıyor. Sitede, Türkiye`nin seçkin hafızları Davut Kaya ve İshak Daniş`in yanı sıra dünyaca ünlü hafızların tilaveti de bulunuyor.

Portalda ayrıca Mehmet Emin Ay`ın seslendirdiği Kur`an-ı Kerim meali de dinlenebiliyor.

-Kur`an arama motoru-

Portal, Kur`an-ı Kerim`den belli kelimeleri arama hizmetini de sağlıyor. `Kur`an Arama Motoru` olarak isimlendirilen bölümde Türkçe ve Arapça kelimeler, arama motoruna girilerek, kelimenin geçtiği ayetler kolaylıkla bulunuyor. Kur`an Arama Motoru`nda (KAM) hem Türkçe hem de Arapça kelime ya da kelime gruplarıyla arama yapılabiliyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir