• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Yerleşim Uygunluk Haritası Tamam, Sıra Ruhsatta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Torman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Hüseyin Dilaver, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi`yi ziyaret ederek \"Van İli Yerleşime Uygunluk\" haritası hakkında bilgi verdi.

Hazırlanan \"Van İli Yerleşime Uygunluk\" haritasıyla kentin yerleşime uygun olup-olmayan alanları belirlendi. Yapılan çalışmaya göre Edremit Beldesi`nin küçük bir bölümü ile Toprakkale civarının küçük bir bölümünün yerleşime uygun olmadığına karar verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman yaptığı açıklamada, Jeolojik haritanın hazırlanmasına yönelik yapılan sondaj çalışmalarında Edremit ilçesinde yeni bir fay hattının tespit edildiğini bu nedenle fay hattının geçtiği alanın yapılaşmaya uygun olmadığını söyledi. Toprakkale civarında ise kaya düşmelerinin yerleşimi olumsuz yönde etkileyebileceğinden kaynaklı bu alanların da yerleşime uygun olmadığını aktaran Kahraman, yerleşime uygunluk haritasının yanında ayrıca 1/20000`lik `Nazım İmar Planı` taslak haritasını da çıkardıklarını söyledi.

Van Belediyesi tarafından depremden sonra kendilerine gönderilen ruhsat taleplerinin Jeolojik etüt çalışmalarının tamamlanması ile birlikte en kısa zamanda cevaplandırılacağını dile getiren Kahraman, kalıcı ruhsatların verilebileceği alanların etap planlama çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını aktardı.

Daha sonra konuşan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, halk tarafından kendilerine iletilen ruhsat taleplerinin tamamının Bakanlığa iletildiğini, bakanlığında bu taleplere bir an önce cevap vermesi gerektiğini belirterek, halkın mağduriyetinin sezon bitmeden giderilmesini istedi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir