• DOLAR 32.568
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2431.883
  • ...
Korunmaya Muhtaç Çocuklar İstihdam Edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, korunmaya muhtaç çocukları istihdam edecek. İlköğretim mezunlarından 16, lise mezunlarından da 6 olmak üzere toplam 22 kişinin istihdam edileceği hizmetli kadrosu için 5 Ağustos 2012 tarihinde sınav yapılacak.

 

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bakılan ve korunan çocuklardan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı okul ve kurumlarda çalıştırılmak üzere ilköğretim ya da ortaokul mezunları için 12. dereceden 16 adet, lise ve lise dengi okul mezunları için 10. dereceden 6 adet Yardımcı Hizmetler Sınıfı`ndan hizmetli kadrosu tahsis edildi. Başvuruların 10-20 Temmuz tarihlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü`ne şahsen yapılması gerekiyor. Sınav 5 Ağustos 2012 Pazar günü saat 10.00`da Bursa Osmangazi İlçesi Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde yapılacak.

 

Başvuruda bulunacaklarda Türk vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibariyle 657 sayıl Devlet Memurları Kanunu`nun değişik 40. maddesinde belirtilen yaş şartı gereği 18 yaşını doldurmuş olmak, aynı kanunun değişik 41. maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanunu`nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar; (iptal ibare: Anayasa Mah.`nin 25.02.2010 tarihli ve E. 2008/17, K 2010 / 44 sayılı kararı ile) zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak, gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış ve erteletmiş olmak, 657 sayılı kanunun 53. madde hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, yazılı sınavın yapılacağı 05.08.2012 tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak, ilköğretim/ortaokul veya lise ve dengi okulu mezunu olmak, Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından illere bildirilen listede ismi bulunmak gibi şartlar aranacak.

 

Başvuruda bulunacakların 10-20 Temmuz tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne şahsen müracaat etmeleri gerektiği bildirilirken, adaylar mezuniyet belgesi (asıl veya noter tasdikli örneği), nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, son 6 ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf ile başvurularını yapabilecek. Yetkililer konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye http://bursa.meb.gov.tr adresli web sitesinde ulaşılabileceğini belirtti. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir