• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
1118 Kütüphane Otomasyon Sistemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Platform ve firma bağımlılığının ortadan kaldırılmasına ve en yeni teknolojik altyapıların kullanımına olanak veren, dünyanın birçok ülkesindeki kütüphanelerde yaygın bir biçimde kullanılan, sürekli geliştirilebilen açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir yazılım olan KOHA adlı kütüphane otomasyon yazılımı yerelleştirilerek Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 1118 kütüphanede kullanılacak.

Yazılımın Bakanlığa bağlı kütüphanelere kurulumu ve desteklenmesi amacıyla KOHA yazılımının hem kullanıcısı hem de geliştiricisi olan KKTC Yakın Doğu Üniversitesi ile Bakanlığımız arasında yapılan ön görüşmenin ardından proje kamu kaynakları kullanılmadan ücretsiz olarak hayata geçiriliyor.

Bakanlık ile KKTC Yakın Doğu Üniversitesi arasında süregelen çalışmaları resmileştirmek ve kurumlararası işbirliğini bir protokol çerçevesinde yürütebilmek amacıyla hazırlanan \"Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Web Tabanlı Kütüphane Otomasyon Sistemi`nin Kurulmasında İşbirliği Protokolü\" 16 Temmuz 2012 Pazartesi günü saat 16.00`da Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlık Makamında imzalanacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir