• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Diyarbakır Mitingi Öncesi Çok Sayıda Silah Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Emniyet ekipleri; Fatihpaşa Mahallesi Harman Sokak`taki iki katlı evin karşısındaki metruk binada yapılan aramalarda; 6 adet muhtelif tabanca, 8 adet şarjör, sırt çantasında bir adet Kalaşnikof tüfek, 3 adet şarjör, iki adet susturucu, bir adet dürbün, dürbünün silaha bağlanmasında kullanılan aparat, 3 otomatik av tüfeği, 79 adet Kalaşnikof fişeği, 439 tabanca mermisi ele geçirdi.

Silahların, yarın yapılacak `Kürt Sorununa Demokratik Çözüm` konulu miting esnasında ve sonrasında, devlet ile sivil halkı karşı karşıya getirmek amacıyla planlanan terör eylemlerinde kullanılmak üzere Diyarbakır merkezine gönderildiği öğrenildi. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor.

Son süreçte terör örgütü üst yönetimi tarafından verilen talimatlar doğrultusunda, teröristbaşı Abdullah Öcalan`ın serbest bırakılması ve terör örgütüne karşı devletin geri adım atmasını temin etmek amacıyla metropoller başta olmak üzere şehir merkezlerinde güvenlik güçleri ile sivil halka yönelik kanlı eylemler yapılması talimatları verildiği öğrenildi. Bu amaçla, terör örgütü adına kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensupları tarafından kırsal alan işbirlikçileri ve silah kaçakçıları vasıtasıyla şehir merkezlerine silah ve mühimmat gönderilmeye çalışıldığı belirtilirken, daha önce Diyarbakır il merkezine girmek üzereyken güvenlik güçlerince lav silahı, otomatik silah ve mühimmatlar yakalandığı bildirildi.
 

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir