• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
76 üniversiteye 2 Bin 272 Araştırma Görevlisi Kadrosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YÖK`ten yapılan yazılı açıklamada, 26.06.202 tarihli Genel Kurul kararı ile yürürlüğe giren Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar uyarınca, yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına atama yapılacağını bildirdi. Açıklamaya göre 16 Temmuz`da 76 üniversite için toplam 2 bin 272 araştırma görevlisi kadrosu ilan edilecek. Tercih işlemleri, 23 -30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Yerleştirme işlemleri lisans genel not ortalamalarının yüzde 25`i ile ALES`te ilgili alanda alınan puanlarının yüzde 60`ı ve varsa yabancı dil puanlarının yüzde 15`i dikkate alınarak YÖK tarafından merkezi sistemle gerçekleştirilecek.

ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle yüzde 10 oranında düşürülecek. Sözkonusu kesinti, bundan sonraki yerleştirmeler için de geçerli olacak.
 

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir