• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
``Güney Kıbrıs Tatbikatlar Nedeniyle Savaş Alanına Döndü``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rum Simerini gazetesi "MEB`de Türk Oyunları" başlıklı haberinde, aynı sahnenin bugün de yaşanacağını, bununla birlikte üç ülkenin tatbikatlarının bugün tamamlanmasının beklendiğini yazdı.

Haberde, İsrail kuvvetlerinin bölgede bulunmasının, Türklerin yasadışı olarak gerçekleştirildiği iddia edilen hava-deniz tatbikatına cevap niteliği taşıdığı ileri sürülürken; İngilizlerin de yakınlarda bulunduğu ifade edildi.

Gazeteye göre, Türkiye`nin bölgedeki tatbikatıyla ilgili açıklamada bulunan Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis, Rum Yönetiminin konuyla ilgili uluslararası girişimlerde bulunduğunu ve Türklerin tavrını şikayet ettiğini söyledi.

Rum siyasi güçlerinin de Türklerin bölgedeki tatbikatını kınadığını yazan gazete, partiler ve siyasi güçlerin Rum hükümetini, AB kurumsal organlarının konuya hemen ve kararlı bir şekilde tepkide bulunmalarını talep etmeye çağırdığını belirtti.

Gazeteye göre Savunma Bakanı İliadis, Türkiye`nin tatbikat yapacağını açıkladığı bölgenin MEB`de (Münhasır Ekonomik Bölge) bulunan 2, 3, 8, 9 ve 12`inci parsellerden bazı bölümleri kapsadığını ileri sürdü.

Bu arada Türklerin bölgedeki faaliyetlerinin Hükümeti Sözcüsü Stefanos Stefanu tarafından da kınandığını yazan gazete, Stefanu`nun konuyla ilgili BM nezdinde girişimlerde bulunduğuna ilişkin açıklamasına yer verdi.

CİHAN
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir