• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
``İç İçe Geçmiş İki Yarım Küre`` Biçimli Cami Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunus Emre Mahallesi`nde 2007 yılında yapımına başlanan ve hayırseverlerin desteğiyle tamamlanan Mekke Camisi, ilginç mimari yapısıyla dikkati çekiyor.

Ramazan ayı öncesi halkın hizmetine sunulan caminin dış bölümü, farklı boyutlarda olan iç içe geçmiş yeşil ve beyaz renklerdeki iki yarım küreyle minareden oluşuyor.

Toplam üç kata sahip olan caminin bodrum katı kadınlar için ibadet yeri olarak ayrıldı. Zemin katta ibadet alanı ve Kur`an kursu, ikinci katta da ibadet alanına bağlı yarım iç balkon yer alıyor.

Aynı anda 2 bin 500 kişinin ibadet edebileceği caminin yarım küre biçimli iç bölümü, Kütahya çinileri ve hat yazılarıyla süslendi. Buradaki tek avize de Kabe biçiminde yapıldı.

Mekke Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, araştırmalarına göre caminin Türkiye`de benzeri olmadığını öne sürdü.

Caminin 1123 metrekare arsaya inşa edildiğini, kapalı kullanım alanının da 1100 metrekare olduğunu ifade eden Saraç, ``Camimizin Türkiye`de bir benzeri yok. Büyük ve küçük iki yarım kürenin iç içe geçirilmesiyle oluşan farklı bir mimarisi var. Bunu da mimar arkadaşımızın bürosunda çizimlere bakarken gördük ve farklılık olsun istedik. Vatandaşlarımızın, özellikle kadın cemaatimizin yardımlarıyla 5 yıl süren inşaatı tamamlayarak camimizi hizmete sunduk`` dedi.

Saraç, camiye birçok hayırseverin katkı sağladığını ve bazı kadınların ziynet eşyalarını bağışladığını anlatarak, emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür etti. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir