• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Seccade`den Oyuncak Olur Mu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oyun oynamak çocuklarımızın bilinç altlarında nasıl bir iz bırakıyor. Yaşı 80 üzerinde olan bir insana dahi sorsanız küçükken oynadığı oyunları anlatır, çünkü bilinç altına o oyunlar yerleşir. Bizim evde namaz kılmayan yok (elhamdullilah) ama seccade bulmak büyük bir maharet ister. Çünkü hepsi koltuk altında biyerlere saklanmıştır, en son evdeki hararetli tartışmadan sonra evdeki tüm seccadeler evin en gözde yerinde konuldu. Arkadaşın biri anlatıyor birgün yemeğe misafirliğe gidilmiş namaz vakti namaz kılınacak ama seccade bulunmaz ev sahibi espiriyle abe vallahi namaz kılıyoruz’ der. Bizim evde seccadeler çıktıktan sonra çocukların oyuncağı oldu. 3, 4, 6, 10 yaşındaki yeğenlerim seccadeyi oyuncağa çevirdiler. İşyerinden geldikten sonra evde namaz kılacağın 3, 4 yaşındaki yeğenlerim ufacık tatlımı tatlı seccadeleri aldıkları gibi soluğu benim yanımda alırlar 3 yaşındaki yeğenim kızım hade namaz kıl dedim ve tekbir getirdi ruku’ya secde’ye vardı sübhanallah daha üç yaşını bile doldurmayan yeğenim namaz kılıyor bu ona namaz aşkını aşılar mı? Ben kendimi bildim bileli namaz kılıyorum der mi? Namaz beni bu alemden alıp Rahmanın yanına alıp götürüyor der mi? Namaz kılarken Allaha sığınıyorum der mi? Namaz kılarken benle yaradanın arasında perde olmadan miraca gidiyorum der mi? Selam ve dua ile.


 

Ramazan Şani / İzmir

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir