• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Abu Dabi Enerji Projelerine 40 Milyar Dolar Harcayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel medyadaki haberlere göre Abu Dabi Gaz Endüstrileri şirketi yönetim kurulu başkanı Muhammed El Suveydi, halen inşaatı devam eden gaz projelerinin değerinin 25 milyar doları bulduğunu söyledi. Yetkili, bu projelere Entegre Gaz ve Şah Gaz Gelişim projelerinin dahil olduğunu kaydetti.

El Suveydi ayrıca Abu Dabi Milli Petrol Şirketi`nin hem kıyıda hem kıyı ötesinde (offshore) rezervlerini artırmak için yeni projelere başlayacağını ve hedeflerinin her yıl yüzde 15 artan yerel gaz talebini karşılayabilmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bunun yanısıra Abu Dabi Deniz İşletim Şirketi yönetim kurulu başkanı Ali El Cervan, Abu Dabi ile okyanus kıyısındaki Fujeyra emirliği arasındaki petrol boru hattının Ağustos itibariyle aktif hale geleceğini ve günlük ihracat kapasitesinin 1,5 milyon varili bulacağını belirtti.

Uzmanlar, 3,3 milyar dolarlık Fujeyra boru hattının Birleşik Arap Emirlikleri`ni ham petrol ihracatı için Hint Okyanusu`na doğrudan bağlaması nedeniyle stratejik öneme sahip olduğunu kaydediyor. Ayrıca dünyada deniz yoluyla taşınan petrolün beşte birinin geçtiği Hürmüz Boğazı`nda sıkıntı yaşanması durumunda BAE`nin farklı bir alternatife sahip olacağı ifade ediliyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir