• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Siz Takdir Etseniz De Etmeseniz de Bir şey Değişmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabah erkenden kalkıp kahvaltısını yarım yamalak yaparak bahçede ayakkabısını giyiyordu. Pencereyi açıp seslendim.Hayırdır Fatoş bu ne acele sabah sabah nereye gidiyorsun. Okula gidiyorum abi karnemi alacağım, bide bugün okulun son günü tatil boyunca arkadaşlarımı göremeyeceğim onun için erkenden gidip sonkez onlarla konuşacağım ve karnemizi aldıktan sonra vedalaşacağız, en zoruda karneyi aldıktan sonra oluyor. Vedalaşırken göz yaşlarımı tutamıyorum arkadaşlarımı çok seviyorum. Hayırlısı olsun, haydi git şu belgeni getir de bizde annem ile sana ne hediye alalım onu kararlaştıralım. Her zaman ki gibi okul kıyafetlerinin üzerine beyaz başörtüsünü de takmıştı, içimden işte benim kardeşim dedim. Kapıdan çıkıncaya kadar ardından baka kalmıştım, annemin sesi ile irkildim. Kime bakıyorsun hadi gelsene kahvaltı hazır. Kahvaltı yaptık, Kur’an-ı Kerimimi alıp günlük cüzümü okuduktan sonra anneme, Fatoş belge getirse ona bir hediye almayı düşünüyorum, ne alsam onu mutlu ederim. Annem: Medresede okuyan ablaları çarşaf giyiyor O’da onlara çok özeniyor bence bir çarşaf alsan ona dünyaları vermiş olursun. Olur inşallah kardeşime bir çarşaf alacağım.

 

Konuşmalarımız bu şekilde devam edip gitmişti ki evin zili çalmıştı. Annem kapıyı açmıştı bende pencereden baktım ki gelen kardeşim Fatımaymış yüzü kızarmıştı. Yahu insan arkadaşlarından ayrıldı diye bu kadar üzülmez ki hem kaç güne kalmaz yaz kuran kursu açılacak tekrar yan yana olacaklar diye söyleniyordum ki, minik adımlarla içeri girip (kafası önüne eğik bir şekilde) selam verdi. Aleyküm selam, eee karnen nasıldı kardeşim. Hepsi beş abi ama şeyy, baş örtülü okula gitmemden dolayı takdir belgemi vermediler. Kardeşimim bunun için mi üzülmüş böyle, sen hiç canını sıkma hem okulun vereceği takdir sadece bir kağıt parçasından ibaret, önemli olan Allah’ın takdirini kazanabilmektir. Bak Fatoş biz annem ile bir karar aldık belge getirsen sana bir çarşaf alacaktık ama ben sendeki bu burukluğu görünce hediyeni iki kat yapmaya karar verdim. Nasıl yani tam anlamadım. Sana hem bir çarşaf alacağız hemde bir haftalık yatılı kız medresesindeki ablalarının yanında kal eğer beğenirsen seni oraya daimi kalmak üzere yazdıracağız. O kadar çok sevindi ki hemen odasına gidip çantasını hazırlamaya başlamıştı. Kara çarşaf içinde bir gül gibi duran kardeşim Fatıma Kuran Kursu hocası olmak için büyük gayret sarfetmekte ve dualarınıza ihtiyaç duymaktadır.. Selam, dua ve muhabbet ile…

 

İbrahim Durmaz / Şanlıurfa (Ceylanpınar) - Yaş: 24

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir