• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Elit Medyanın Zam Aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elektrik tüketimi ne zaman artsa, elit medya mensupları hemen bir yetkili bulup zam olacak mı? Diye sorarlar ve bu sorularına zam beklentisi adını verirler. Belki o an yetkililerin aklından zam değil de “elektrik üretimini nasıl arttıralım da bu tüketimi karşılayalım” diye geçiyordur. Ama bir yerde halkın sorunlarını dillendiriyorum diyen medya mensupları halka en büyük kazığı attırırlar.

 

Tüketim arttı diye zam yapılmaz buna karşı üretim arttırılır ve ya bunun çabası içine girilir. Ama medya bunu bir beklenti şeklinde her seferinde gündeme getirtme gayretine girerse zam kolacılığı varken yetkililer neden üretme meşakkatine kapılsın. İşte yine zamsever medyanın yine gündeme getirdiği ve pek çok sitenin alıntıladığı o haber;

 

“Zam kapıda!

Türkiye`yi elektrik çarpacak... Elektrik tüketimindeki rekor artış zam beklentisini artırdı...

 

Türkiye, elektrik tüketiminde rekordan rekora koşuyor. Klima ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da sulama amaçlı kullanılan pompalara bağlı motorlar, önceki gün tüketimde 752.8 milyon kilovatsaatla yeni bir rekorun kırılmasına yol açtı.

 

Tüketimle birlikte elektrik fiyatları da artış trendine girdi. Saatlik bazda birim fiyat 20 kuruşu gördü. Artışın devamı öngörülüyor. Eski TEDAŞ Genel Müdürü Osman Nuri Doğan, elektrik tüketimi arttıkça, fiyatların da artacağına işaret etti. Doğan, elektrik üretiminde doğalgazın payının artmasının fiyat artışında önemli bir etken olduğunu söyledi.

 

"TÜRKİYE BÜYÜYOR"

Enerji Bakanı Taner Yıldız, TOBB Üniversitesi Teknoloji Merkezi temel atmasında “Enerji tüketimi Türkiye`den hızlı büyüyor” dedi.

HABERTÜRK”

Bu haberler de ilginizi çekebilir