• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Kamalak Tunus`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Raşid Gannuşi`nin liderliğini yaptığı Nahda Hareketi`nin kongresine de katılan ve bir konuşma yapan Kamalak; \"Batı haktan değil kuvvetten anlar. Bu yüzden Batı ile mücadele etmenin yolu İslam ülkelerinin bir araya gelerek güçlerini birleştirmesidir. İslam birliğini kurmak zorundayız. Unutmayın ki mazlumlar ayağa kalkmadıkça, zalimler diz çökmez\" dedi.

 

Kamalak`a Tunus`ta Büyük İlgi
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve beraberindeki heyet Tunus`ta yoğun temaslarda bulundu. İslam dünyasının önemli simalarından ve Tunus Nahda hareketi lideri Raşit Gannuşi ile bir araya gelen Kamalak, Tunus temasları çerçevesinde dün de Tunus Başbakanı Hammadi Cibali ve Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam ile görüştü.
Tunus ziyareti sırasında Hamas lideri Halid Meşal başta olmak üzere İslam dünyasının önde gelen isimleriyle de bir araya gelen Kamalak ve beraberindeki heyet, bu liderlerle İslam dünyasında meydana gelen gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

 

İslam Ülkelerindeki Gelişmeleri Destekliyoruz
Genel Başkan Yardımcıları Temel Karamollaoğlu, Hasan Bitmez ile Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Yılmaz`ın eşlik ettiği Kamalak, Tunus`un en güçlü oluşumu Nahda Hareketi`nin Kongresi`ne katılarak bir konuşma yaptı. İslam ülkelerindeki gelişmelerin ilk işaret fişeğinin Tunus`ta atıldığına dikkat çeken Kamalak, \"Bu ilk kıvılcımı yakan Tunuslu Genç Boazizi`yi bir kez daha rahmetle anıyorum. Biz Milli Görüş olarak İslam dünyasında yaşanan gelişmeleri yürekten destekliyor ve başarısı için dua ediyoruz\" dedi.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak konuşmasında; emperyalist batılı güçlerin insanlığa huzur getiremeyeceğini vurguladı. Şu an İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların temel nedeninin Batının sömürgeci anlayışının olduğunu belirten Kamalak; \"Buna karşı tek çözüm İslam ülkelerinin birlik, beraberlik ve dayanışmasıdır. Bu kirli oyunu bozmanın tek yolu İslam Birliği`ni kurmaktır. İslam Birliği`ni kurmadan, adil bir dünyayı kurmak mümkün değildir. Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlamadan insanlığa huzur getirmek mümkün değildir. Bu yüzden el ele, omuz omuza vermeliyiz. Bugün biz bu yüzden buradayız. Hepimiz kardeşiz. Rabbimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir. İhtilafa, ayrılığa düşme zamanı değil, birlik olma zamanıdır\" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir