• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Bağlar`da Dört Harabe Ev Yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Madde bağımlısı gençlerin barınağı haline gelen Kaynartepe Mahallesi 290.sok No: 54, Fatih Mahallesi 104.sok 2A-2, Körhat Mahallesi 46.sok No: 4`te bulunan dört harabe evin yıkımı gerçekleştirildi.

Madde bağımlısı gençlerin yuvası konumunda olan çok sayıda harabe evin yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Yapı Kontrol Müdürlüğü, 3194 sayılı İmar Kanunu`nun 39. Maddesi uyarınca harabe olan yapılarının yıkım kararı aldıklarını ve bu kapsamda Kaynartepe, Fatih ve Körhat Mahallesi sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen harabe evlerini yıktıklarını bildirdi.

Özellikle alkol, bali ve tinercilerin mekanı haline gelen evler yıkılarak mahalle sakinlerinin rahat bir nefes alması sağlandı. Yapı Kontrol Müdürlüğü, kullanılmayan konut ve baraka türü yapıların yıkılmasının ilçede çarpık kentleşme ve görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıldığını belirtti. Herhangi bir olumsuzluğa neden olunmaması amacıyla yıkım yerinde Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri hazır bulundu.

Kaynartepe, Muradiye, Fatih ve Körhat mahalleleri başta olmak üzere, tüm Bağlar`da benzer şekilde harabe evlerin tespit edilerek yıkılması çalışmaları devam edecek. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir