• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Soykırımı Unutturmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SARAYBOSNA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sırplar tarafından Srebrenitsa`da katledilen 8 bin 372 kurbanın masumiyetini simgeleyen ve Boşnak kadınların el emeği olan `Srebrenitsa Çiçeği`nden satın alarak, `Srebrenitsa Çiçeği`nin Türkiye`de tanıtımına katkı sağladığı için Boşnak kadınlar tarafından teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

 

Boşnak Kadınlardan Teşekkür
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Saraybosna`daki İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi`ni ziyaret etti. Merkezi Kurucusu ve Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktarevic ile İHH Bosna-Hersek Proje Danışmanı Mukadder Tanok Tanovic ile sohbet eden Başkan Altepe, bölgenin ihtiyaçları ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler aldı. İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktarevic, Srebrenitsa`da katledilen 8 bin 372 kurbanın masumiyetini simgeleyen ve Boşnak kadınların el emeği olan `Srebrenitsa Çiçeği`nden 8 bin 372 adet alarak bu anlamlı harekete destek vermesi nedeniyle Başkan Altepe`ye teşekkür plaketi verdi. Başkan Altepe, daha sonra beraberindeki Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ve Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Emir Cemal Beşkardeş ile birlikte Sırp katliamının tüm yönleriyle yansıtıldığı Boşnak fotoğrafçı Tarık Samarah`ın sergisini gezdi. Başkan Altepe, Avrupa`nın göbeğinde yaşanan vahşetin boyutlarını gözler önüne seren sergideki tüm fotoğrafları inceledi.

 

\"Soykırımı Unutturmayacağız\"
Bosna`daki insanların yanında durmak ve onların ayakta durmasını sağlamak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli her türlü desteği verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, \"Bizler yerel yönetimler olarak bu konuda buradaki dostlarımıza elimizi uzatmak, onların gelişmesini, kalkınmasını sağlamak, onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Burada yaşanan olaylar unutulmamalı, bu olayların mağdurları sıkıntı yaşamamalı. Onların ayakta durmaları, gelecek nesillerin en güzel şekilde yetişmesi bu desteklere bağlı\" dedi.

Onların Arkasında Bursa Var
Bosna`da 17 yıl önce yaşanan olayların unutulmamasına yönelik kampanyaya katıldıklarını da hatırlatan Başkan Altepe, \"Bizler de bu kampanyaya Bursa olarak katıldık ve ilk etapta 8 bin 372 adet `Srebrenitsa Çiçeği`nin alınmasını sağladık. Burada yaşananların unutulmaması için çalışma yapmak bizim için büyük bir şeref oldu. Burada tek gayemiz var, bu insanların yanında olduğumuzu göstermek. Onların arkasında Türkiye var, Bursa var, bizim insanımız var ve sonuna kadar da yanlarında olacağız. Bosna bize ne kadar uzak gözükse de aslında Bosna bizim bir parçamız. Kalbimizin bir parçası burada. Biz bir bütünün iki yarısıyız ve buradaki insanların çektiği sıkıntılar her zaman bizi de ilgilendiriyor. Ecdat yadigarı tüm kardeşlerimizin bulunduğu coğrafyalar bizim için önemli bölgeler. 1990`lı yıllarda yaşanan bu acı olaylar elbette bizim de yüreğimizi sızlattı ve kalbimiz her zaman için Bosna`yla birlikte çarptı\" diye konuştu. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir