• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
ABD Kuraklık Tehlikesiyle Karşı Karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Birleşik Devletleri`nin yarısından fazlasını vuran şiddetli kuraklık ülke tarihinin en büyük doğal felaketi haline geldi.

Birleşik Devletleri Tarım Bölümü ülke çapındaki çiftliklerde tarım ürünleri yok eden aşırı kuraklık nedeniyle 26 eyalette doğal afet ilan etti. Bu eyaletlerdeki çiftçilere federal mali yardım sağlanacak.

25 yılın en kötü kuraklığını yaşayan ülkenin orta kesimlerin mısır ve soya gibi ürünler yetersiz yağış nedeniyle büyük ölçüde kaybedildi. Bölgedeki kuraklık "olağanüstü" ya da "ciddi" ifadeleriyle niteleniyor.

En anormal koşullardaın normal seviyenin 10 ila 13 derece üstünde sıcaklıkların görüldüğü Ohio, güney Great Lakes ve orta Mississippi Vadisi`nde görüldüğü bildirildi.

Kuraklık, soya ve mısırın verim beklentilerini yarı yarıya düşürdü. Çarşamba günü, ABD Tarım Bakanlığı kuraklık nedeniyle bu bitkiler için üretim tahminlerini azalttı, tahıl fiyatlarının rekor düzeyde yükselebileceği uyarısı yapıldı.

Yağmur`un 10 gün içinde bölgeye ulaşacağı tahmin edilirken, yağışların kuraklığın etkilerini azaltacak güçlü olmayacağından endişe ediiyor.

Mısır fiyatları son bir ay içinde neredeyse yüzde 30 artarken, buğday fiyatları geçen yıl yüzde 16, soya fasulyesi ise yüzde 25 yükseldi. Bu tahılların aynı zamanda hayvansal yem olduğu düşünüldüğünde oluşacak sıkıntının boyutlarının büyümesinden endişe ediliyor.

Temel gıda maddelerinin fiyatlarını kapsayan Emtia Araştırma Bürosu / Reuters Gıda endeksi verilerine göre, gıda maddelerinin toplamının fiyatlarında Haziran ayından bu yana yüzde 10 artış oldu. Eğer yakın dönemde beklenen yağmur gelmezse ve ABD`de rekor seviyedeki sıcak hava sürerse mutfakları zor bir dönem bekliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir