• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Türkiye ile Almanya Arasındaki ‘İstasyon` Farkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -  Şehirlerarası ulaşımın tamamını trenle sağlayan Almanya’da alınan güvenlik önlemleri ise, ölümcül kazaların önüne geçilmesinin ip uçlarını veriyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Kadıköy Feneryolu Tren İstasyonu’nda trene binmeye çalışan Ebru Güntekin, çocuğunu bindirdikten sonra trenin hareket etmesi üzerine panikleyerek peronla vagon arasında düştü. Ebru Güntekin, trenin altında kalarak feci şekilde can verdi. Yaşanan kaza, Türkiye’de tren istasyonlarında vatandaşları bekleyen tehlikeleri bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle güvenlik tedbirleri ve teknolojik donanım açısından yetersiz olan istasyonlarda uygulanan yöntemler, çağın gerisinde kaldığı görüldü.

Almanya ile Türkiye kıyaslandığında, Almanya’daki istasyonların oldukça modern ve güvenlik önlemlerinin insan sağlığını ön plana çıkaran türden olduğu görülüyor. Almanya’da, tren istasyona yaklaştığı zaman ortaya bir merdiven çıkıyor ve merdiven nedeniyle raylara düşmek neredeyse imkansız hale geliyor. Bu nedenle Ebru Güntekin’in yaşadığı kazaya benzer bir olaya Almanya’da rastlanmıyor.

İstasyonlarda engelliler için de bazı tedbirler düşünülmüş. Öncellikle egeli asansörü trene yaklaşıyor. Asansör kurulduktan sonra, tekerlekli sandalyedeki engelli yolcu güvenli bir şekilde trenden iniyor.

Ayrıca istasyondaki trenin hareket etmesi için en az 5 güvenlik görevlisinin onay vermesi gerekiyor. Güvenlik görevlileri onay verdikten yeşil ışığın yanması bekleniyor ve tren hareket ediyor.

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir