• DOLAR 32.534
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2493.333
  • ...
SON DAKİKA
Eğer Alevilik Bir Din İse Kitabı Ve Peygamberi Nerede?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kaytanbıyık,  yaptığı açıklamada, Alevi-Bektaşi inancının Anadolu coğrafyasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Kaytanbıyık, "Yalnızca bilim adamlarının araştırma konusu olması haricinde tüm toplumumuz tarafından paylaşılan, benimsenen ve layık olduğu değerlerle insanımızı kaynaştıran sevgi, hoşgörü anlayışı ile insan unsurunu ön plana çıkaran barışık bir Türk toplumu için Alevilik ve Bektaşiliğin iyi anlaşılması gerekir. Yüzyıllardır bulunduğu yönetimlerde ayaklanan bir millet olmayan Alevi ve Bektaşi topluluklarını, yapılan değişik propagandalarla devletle ve milletle karşı karşıya getirmek istemekteler." diye konuştu

Hacı Bektaş-ı Veli`nin öğretilerinin anlaşılan bir lisan ile Türk milletinin birlik ve beraberliğine vesile olması için insanlara öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Kaytanbıyık, sözlerine şöyle devam etti: "Alevilik ve Bektaşilikte Allah`ı yaratıcı, Peygamberi (sas) nebi, Hz. Ali`yi (ra) veli olarak kabul ediyoruz."

"CEMEVLERİ CAMİLERİN ALTERNATİFİ DEĞİL"

Mehmet Kaytanbıyık, derneklerinin Karaşarlılar olarak 20 bin kişiyi temsil ettiğini belirterek, Karaşar`da hem cami hem de cemevi bulunduğuna dikkat çekti. Kaytanbıyık, "Cami bizim şeriat evimiz, cemevi ise tarikat evimiz. Asla biri diğerinin alternatifi değildir. Bu ayrımı yapan kimseler cemevini camiye alternatif gösterenler Anadolu`daki birlik ve beraberlikten hoşlanmayan kimselerdir." ifadelerini kullandı.

`ALEVİLİK DİNDİR DİYENLERİN GEÇMİŞLERİNE BAKMAK LAZIM"

Mehmet Kaytanbıyık, Aleviliğin İslamiyet`in kabul edilmesi ile olabileceğinin altını çizerek, "İslamiyet olmadan Ehl-i Beyt sevgisi olmaz, İslamiyet olmadan Alevilik olmaz. Eğer Alevilik bir din ise bu dinin kitabı nerede, peygamberi nerede?" diye tepkisini dile getirdi. Anadolu`da Alevilik ve Sünnilik terminolojilerine ve ayrımcılığa karşı çıkan Kaytanbıyık, "Son günlerde Alevilik dindir diyenler var. Bunların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Bu şahısların hiçbirinin arkasında bir tane bile Alevi ve Bektaşi derneği veya topluluğu yoktur. Böyle konuşan insanların geçmişine bakmak lazım. Aleviliği ağzına alanların ağzı temiz, kişiliği düzgün olmalı. Bu şahıslar ülkemizdeki birlik ve beraberlikten hoşlanmayan kimselerdir." şeklinde sözlerini tamamladı. 

 

cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir