• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Genelinde 14 İmam Hatip Ortaokulu Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 4+4+4 eğitim kademesi doğrultusunda Bingöl`de 14  İmam Hatip Ortaokulunun açıldığını açıkladı.

 

Eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendiren yeni düzenleme doğrultusunda, okulların dönüştürülmesi işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Sarı, bu işlemler sonucunda merkez ilçede bağımsız 1 adet, merkez, Genç, Karlıova ve Solhan ilçelerinde liseler bünyesinde 4 adet, İl genelindeki YİBO`lara bağlı olarak 9 adet olmak üzere toplam 14 adet imam hatip ortaokulunun dönüşümünün gerçekleştirildiğini söyledi.

 

\"Eylül 2012 tarihi itibariyle uygulanacak olan yeni eğitim sisteminde imam hatip ortaokullarının sadece 5. (yani orta 1.sınıf)sınıflarına öğrenci alınacaktır. Kayıt işlemleri velilerimizin bizzat ilgili okullara başvurmalarıyla gerçekleştirilecektir.\" Diyen Sarı açıklamalarına şöyle devam etti:

\"Kayıt taleplerinin fazla olması durumunda imam-hatip ortaokullarına alınacak öğrenciler noter kurası yoluyla belirlenecektir. İmam hatip ortaokullarında uygulanacak olan öğretim programlarının uygulanmasında bütünlüğün sağlanması için sadece 5.sınıfa öğrenci kaydı yapılacaktır. Bu nedenle ortaokulların (ilköğretim okullarının) ara sınıflarında okuyan öğrencilerin imam hatip ortaokullarına geçişi mümkün değildir. Şu anda ilköğretim kurumlarının 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında eğitim görenler eğitimlerini bu kurumlarda tamamlayacaklardır. İlköğretim eğitimini tamamlayan istekli öğrenciler ortaöğretim eğitimleri için İmam Hatip liselerine 9.sınıftan sonra kayıt yaptırabileceklerdir\" (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir