• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeni Diş Hastanesi Bakanlığın Onayında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman İl sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, yapımı tamamlanan Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hakkında bilgi verdi.

 

Ağız ve Diş Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmesi gereken tarihin 2011 yılının Kasım ayı olması gerektiğini söyleyen Bodakçi, \"Ufak tefek değişiklerin ve tadilatın yüzünden Müteahhit işi bitiremediği için yapılan iş bir, iki sefer uzatma süresine girdi. Hastanenin yapımı bizimle alakalı olmadığı İl Özel İdaresi ve Bakanlık tarafından kontrolleri yapıldığı için ve bu sefer biraz ertelemek zorunda kalındı bize teslim edilmesi\" dedi.

 

Vatandaşları Hizmetten Mahrum Etmek İstemiyoruz
Ağız ve Diş Hastanesinin yeni binasına hemen taşınmayla ilgili ciddi bir sorumluluğun olduğunu kaydeden Bodakçi, \"Hemen taşınıp da iki gün, üç gün Hastaneyi devre dışı bırakıp da vatandaşları hizmetten mahrum etmek istemiyoruz. Biz şuan parçalı taşınmayı düşünüyoruz, bunun içinde bu bir çalışmamız var ve yürütülüyor zaten. Çok hassas cihazlarımız var, özellikle Ağız Diş Hastanesinin çok önemli üniteleri var bunlar titizlikle taşınması gereklidir. Bununla ilgili Başhekimliğimizin bir çalışması var kısa zamanda Ramazan orucundan önce o cihazların yarısını taşıyıp, ondan sonra geri kalan yarısını da taşıyıp Ramazan bayramından hemen sonra Allah`ın izniyle tamamıyla taşınmayı düşünüyoruz\" şeklinde konuştu.

 

25 Günlük Bir Süre Verildi
Haziran`ın 20`sinde Ankara`dan bir ekibin geldiğini ve o ekibin hastaneyi dolaşıp gözden geçirdiklerini dile getiren Bodakçi, \"Hastanede yaklaşık 139 kalemlik bir eksik buldular. Tam yapılmamış veya olması gereken eksiklikler var, yapılan 139 kalem Bakanlık kontrollerinin projede istediği gibi olmadığı için hastanenin tamamlanması için 25 günlük bir süre verildi. 14 Temmuz`a kadar Bakanlık bir süre verdi eksikliklerin giderilmesi için. Süreleri bittiği zaman tekrar Bakanlıktan bir ekip gelecek o ekip bir daha hastaneyi gözden geçirecek, eğer 139 kusurlu kalemin bitirip bitirmediklerine bakacaklar eğer bitirmişlerse biz geçici kabulünü yapıp taşınabilecek duruma geleceğiz ve en geç bir hafta içerisinde taşınmaya başlayacağız. Taşınma işlemini de hafta sonu yapacağız ki vatandaş mağdur olmasın ve taşınana kadar acil bölümümüzde açık olacak\" açıklamasını yaptı.(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir