• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Genç`te İpek Böcekçiliği Yeniden  Canlandırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Geçtiğimiz günlerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olarak atanan Sedat Ildız, Bingöl`de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle tanışma toplantısı düzenledi. Kısa bir süre önce göreve başlayan İl Müdürü Ildız, Bingöl`ün tarımsal alanda gelişmesi için yeni projeler geliştirmeye çalıştıklarını ve bu kapsamda Genç ilçesinde yıllar önce yaygın olan ipek böcekçiliğini tekrar canlandıracaklarını kaydetti.

 

Genç ilçesinin ipek böcekliği için çok uygun olduğunu ifade eden Ildız, İlçemizde yıllar önce ciddi manada ipek böcekçiliğinin yapıldığını öğrendik. Bingöl`e atanır atanmaz ilk ziyaretlerimden birini de Genç`e yaptım. Bu ilçemizde özellikle Çilek ve İpek böcekçiliği için çok ciddi bir potansiyel var. Bizde kurum olarak ipek böcekçiğini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak için yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bununla ilgili fizibilite çalışması yürüttük. Bakanlığımızda bu konuya el atmış durumda. Örneğin Genç ilçesine yakın olan Diyarbakır`ın Kulp ilçesinde çok ciddi bir ipek böcekçiliği üretimi var.
Bu iki ilçemizin iklim ve coğrafi koşulları hemen hemen aynı. Bundan da cesaret alarak ilçemizde yeni bir istihdam kapısını oluşturmak için kolları sıvadık. İnşallah en kısa sürede de çalışmaların neticesini alırız\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir