• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Sünnet Yasağına Müslüman ve Yahudilerden Protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa`daki Müslüman ve Yahudi gruplar, Almanya`da bir eyalet mahkemesinin Sünnetin "bedensel yaralama" sayan kararını ortak bir bildiriyle kınadı.

BBC`nin haberine göre, ortak bildiride Sünnetin İslamiyet ve Yahudiliğin temellerinden biri olduğu vurgulanarak bu geleneğin hukuki koruma altına alınması istendi.

Köln eyalet mahkemesinin kararını kınama bildirisini, Avrupa Hahamlık Merkezi, Avrupa Yahudi Parlamentosu, Avrupa Yahudi Birliği, Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ve Brüksel İslam Merkezi`nin de aralarında bulunduğu grupların başkanları imzaladı.

Bildiride, "Bizler bu kararı temel dini ve kişisel haklarımıza yönelik bir hakaret olarak algılıyoruz. Sünnet bireysel inançlarımızın temellerinden biri olan, çok eski bir gelenektir. Dolayısıyla bu mahkeme kararını en sert şekilde kınıyoruz. Bizler, bu ortak geleneğimizi sürdürme hakkımızı kuvvetle savunacağız. Ve aynı zamanda Almanya parlamentosuna ve tüm siyasi partilere derhal devreye girerek bu kararın iptal edilmesini sağlamaları çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Avrupa Müslüman ve Yahudi grupların liderleri ayrıca, Avrupa Parlamentosu ve Bundestag üyeleriyle de bir araya gelerek karardan duyulan öfkeyi dile getirdiler ve Alman parlamentosunun, Sünnet geleneğini yasal koruma altına almasını istediler.

bbc


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir