• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Japonya`da Sel: 6 Ölü, 18 Kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya Meteoroloji Kurumu, "Kumamoto ve Oita şehirleri, tarihinin en yoğun yağmur yağışına tanıklık etti." açıklamasında bulundu. Sellerin evleri yerle bir ettiği Kumamoto`da 4 kişinin öldüğü kesinleşti. Bazı basın kuruluşların bir kişinin daha hayatını kaybettiğini yazdı. 17 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

50 BİN KİŞİYE EVLERİNİZİ TERK EDİN UYARISI

Kumamoto Acil Yardım Ekibi`nden bir yetkili, "Çok sayıda kurtarma talebi geliyor. Hızlı bir şekilde yardıma koşmaya çalışıyoruz." dedi. Başka bir yetkili de tekrar yağmur beklendiğini ve nehir seviyesinin yükselebileceğini ifade etti. Oita`da ise bir kişi hayatını kaybederken bir kişinin akıbetinden haber alınamıyor. İki şehirde 50 bin kişinin evlerini terk etmesi de istendi. Meteoroloji Kurumu, yağmurlar nedeniyle toprak kaymalarının da yaşanabileceği uyarısında bulundu.

ASKERLER SEVK EDİLDİ

Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda, selden etkilenenlere yardım edileceğini açıkladı. Yardımların organize edebilmek için başbakanlıkta acil durum masası kuruldu. Yerel yönetimlere yardımcı olması için de askerlerin bölgeye sevk edildiği bildirildi.
 

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir