• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Müftü Kadınları Camiye Davet Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müftü Baytar, bu amaçla camilerde kadınlar için özel bölmelerin hazırlandığını söyledi.

Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, Ramazan süresince kadınların vakit ve teravih namazlarını camilerde kılmasını istedi. Kadınların Ramazan ayında camilere ilgisiz kalmamasını istediklerini belirten Müftü Baytar, "Camiler namaz ibadetinin huşu içerisinde eda edildiği mekanlardır. Ramazan ayında camilerimizin erkek ve kadın cemaatlerimizle dolmasını istiyoruz. Özellikle kadın ve çocukların mübarek ay süresince camilerde vakit namazlarını kılmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın cami ve cemaate katılımları teşvik edilecek. Camilerde yaşının gereği yaramazlık yapan çocuklara karşı din görevlilerimiz kırıcı ve küstürücü tavır yerine onları camiden kopartmayacak derecede yumuşak, sevecen ve hoşgörülü bir yaklaşım sergileyecek. Böylece onların cami ve cemaate olan ilgi ve sevgisinin devamını pekiştirecekler." dedi.

Müftü Baytar, kadın cemaatin daha rahat namaz kılabilmesi ve camilere giriş çıkışlarının rahat olabilmesi için genelge yayınladıklarını belirtti. Kadınların namazlarını temiz, geniş ve rahat bir ortamda kılabilmeleri için camilerin mahfillerinin bu amaçla bayan cemaate tahsis edildiğini kaydeden Baytar, "Rahmet ve bereket ayı Ramazanda kadınlarımızın camileri doldurmasını ümit ediyoruz. Camiler kadın ve erken bütün Müslümanların ibadet mekanıdır. Camilerimizin mahfilleri bayan kardeşlerimizin için tahsis edildi. Ramazanda ve sonrasında da kadınlarımızın camilerde namaz kılmasını çok istiyoruz." diye belirtti.

İlçe genelindeki bütün camilerin temizlik ve bakımının da tamamlandığını dile getiren Mustafa Baytar, "Camilerimiz, din görevlilerimiz mübarek aya hazır. Camilerimizin temizlikleri tamamlandı. Elektrik tesisatları, ses cihazları, aydınlatma sistemleri elden geçirildi. Kadrosu boş bulunan camilerimize sözleşmeyi veya kadrolu imam ataması yapıldı." şeklinde bilgi verdi.

Baytar, müftülükçe müsaade edilmemiş, yetkisiz kişilerin vaaz etmesine, hutbe okumalarına ve teravih namazı kıldırmalarına müsaade edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir