• DOLAR 32.521
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2419.857
  • ...
Batman Müftüsü: Ramazan Orucu Adet Değil İbadettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan Ayına sayılı günler kala Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar`dan önemli açıklamalar geldi. Mübarek Ramazan ayına kavuşmak üzere olduğumuzu, 19 Temmuz 2012 günü akşamı ilk teravih namazının kılınacağını ve 20 Temmuz 2012 Cuma günü ilk orucun tutulacağını hatırlatan Müftü Çağlar, orucun adet değil bir ibadet olduğunu söyledi.


Bazılarının orucu bir adet gibi kabul ettiğini belirten Müftü Çağlar, televizyona baktıklarında \"Ramazan geldi\" dediklerini ve hemen davul zurnalarını alarak meydanlara çıktıklarını veya iftarların akıllarına geldiğini söyledi. Müftü Çağlar, \"Ramazan`da ne davul, ne iftarlar ve ne de Ramazan eğlencesi gibi bir şey olmaması lazım. Dinimizde cahiliye eğlencelere yer yok, tuttuğumuz bu oruç zaten ibadettir, bu ibadetin imanla ilgili, ibadetle, bedenle, ruhla, kalple, dünyayla, ahiretle, ferdle, toplumla ilgili yönleri vardır\" dedi.


İnsanımızın Ramazan Orucuna ibadet gözüyle bakması gerektiğine dikkat çeken Müftü Çağlar, \"İftarlarda çok riyakârlıklar oluyor. Zenginler davet ediliyor, fakirler ihmal ediliyor. Bu da hiç doğru değildir. Muhtaç olan insanları iftara davet etmek ve iftar vermek gerekir. Öyle riyakârane bir şekilde israflı iftarlar yapan kişilerin orucu ibadetle bağdaşmıyor\" dedi.

Müftü Çağlar, tüm Müslümanların Ramazan-ı Şeriflerini şimdiden kutladığını sözlerine ekledi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir