• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
Van`da Mezuniyet Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Daha önce 25 Mayıs`ta 1. grup mezuniyet töreninde 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk mezunlarını veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi dün saat 16.00`da YYÜ Atletizm sahasında düzenlediği törenle bu yılki son mezunlarını verdi.

Öğrenci velilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen mezuniyet töreni rektörlük önünde toplanan öğretim görevlileri ve üniversitede başarı göstermiş öğrencilerin tören alanına yürüyüşüyle başladı.

Tören alanında bir konuşma yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Peyami Battal, \"Sizler milyonlarca adayla beraber sınava girip Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ni kazandınız ve geldiğiniz bölümünüzü bugün bitirerek, ülkemize ve insanlara değişik alanlarda hizmet edeceksiniz. Bugün burada kutladığımız mezuniyet töreni üniversite tarihinde en önemli mezuniyet töreni olma vasfını taşıyor. Hepimiz yaşadığımız bütün zorlukları aşarak geldik\" dedi.

Deprem sonrası yaşanan sıkıntılara da değinen Battal, \"Depremden sonra beraber yaşadığımız o günleri hiç unutmayacağız. Sizler görevinizi yaptınız. Peki ya bizler? Biz öğretim görevlileri görevimizi yaptık mı? Sizleri iyi yetiştirdik mi? Bu soruları kendimize sorup kendimizi yenileyeceğiz. Bütün gayretlerimiz sizleri daha iyi yetiştirmek içindir. Ülkemizin ve insanlık âleminin huzura ermesi için çok çalışın. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum\" temennisinde bulundu.

Tören, daha sonra üniversitede dereceye girmiş öğrencilere verilen plaketle sona erdi. (Fırat Arslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir