• DOLAR 32.511
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2495.407
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan bazı gazete ve internet sitelerinden haber başlıkları şu şekilde;

 

VAN OLAY GAZETESİ: Van Can Derdindeyken Ankara İhale Derdine Girmiş
İnşaat sektörü olarak sadece TOKİ`nin rekabet gücüyle değil aynı zamanda yaşanan siyasi gelişmelerin de kendilerini umutsuzluğa ittiğini ifade eden Değer, çarpıcı bir de iddiayı da dile getirdi. Değer, \"23 Ekim günü yaşanan depremden sadece 3 gün sonra Ankara`da ihale usulüyle TOKİ müteahhitlerinin her birine yapımı için 500-600 tane TOKİ konutu dağıtıldı. Biz bunu o zamanda dile getirdik ama bu güne kadar yalanlanmadı ve dolayısıyla bunlar doğru çıktı. Ve bu TOKİ müteahhitlerinin her birinden 500 - 600 tane konteynır almak suretiyle bu binalar bunlara verilmiş. Bu hususu isterseniz deprem aceleciliği diye yorumlayın isterseniz siyasi ilişkilerden kaynaklanan bir durum deyin. Her halükarda bu durum Vanlılara yapılan büyük bir haksızlıktır.\" dedi.

 

Çocuk Hastanesinin Ek Hizmet Binası Ne Olacak
Van`da depremden kısa bir süre önce hizmete açılan ve geçen sene yaşanan depremlerden sonra kapısına kilit vurulan Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ek hizmet binasının akıbeti merak ediliyor.

 

BÖLGE GAZETESİ: \"Van`a Orta Ölçekli Yeni Bir Sanayi Sitesinin Kurulması İçin Çabalıyoruz\"
Van Oto Sanayi Sitesi Başkanı Fahri Solmaz, Van`a orta ölçekli yeni bir sanayi sitesinin kurulması için bakanlık ve ildeki yetkililerle görüşüldüğünü belirterek, oto sanayideki 600 esnafın bu konuda yazılan dilekçeye imza atarak destek istediklerini söyledi.

 

GAZETEVAN: AK Parti İl Başkan Adayı Şabu`dan Çarpıcı İddia: Hileye Başvuruluyor
Cuma günü yapılacak olan AK Parti Van İl Başkanlığı kongresi öncesinde adayların yarışı kızıştı.

 

ŞEHİRVAN GAZETESİ: Camiler `Allah`a Emanet`
Depremde zarar gören cami minareleri onarılmayı bekliyor: Depremin yıkıcı etkisini belirgin olarak gördüğümüz camilerimizde yapım onarım konusu kamuoyu tarafından merak konusu oldu. Yaşanan deprem felaketinin üzerinden 8 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, deprem sonrası yıkılan cami minarelerinin durumu ve camilerdeki onarım çalışmaları ile ilgili istenilen düzeyde bir çalışma yapılmadığı gözleniyor.

 

VAN HABER: Önce Deprem Sonra Soğuk Şimdi İse Sıcak!
Van`da yaşanan depremlerin ardından kışı çadırlarda geçiren yurttaşlar, yaz aylarında ise yerleştikleri konteynerlerde yaşamları kaosa döndü. Özellikle bunaltıcı sıcaklardan dolayı konteynırlarda kalamayan depremzedeler, yıkım kararı verilen evlerine dönmeye başladı.

 

PRESTİJ HABER: Aktif Bir Şube Olacağız!
30 Haziran 2012`de 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı`nın ardından oluşan MÜSİAD Van Şubesi`nin yeni yönetimi basının önüne çıktı. Kahvaltılı tanışma toplantısına MÜSİAD Van Şubesi`nin yeni yönetim kurulu üyeleri çıktı ve \"Bundan böyle Van`ın ekonomik ve sosyal sorunlarını gündeme taşıyarak, çözümünün takibi konularında MÜSİAD çok daha aktif ve etkin olacaktır\" dedi.

 

VAN HAVADİS: Kongre Öncesi Eksiklikler Tamamlanıyor
AK Parti Van İl Teşkilatı, 4. olağan kongresi 13 Temmuz Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da katılımıyla şölen havasında gerçekleştirilecek. Kongre öncesi ise AK Parti İl Teşkilatında son eksiklikler gideriliyor. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir