• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
İDO Hakkında İnceleme Başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Deniz Otobüsleri`nin (İDO) yüksek fiyatlı bilet uygulamaları, Rekabet Kurumu`nu (RK) harekete geçirdi. Rekabet ortamının sağlanması ve korunmasını sağlamakla görevli Kurum, İDO`nun fiyat politikasını mercek altına aldı. RK, İDO`nun özelleşmesinin ardından İDO`nun fiyat politikalarını değerlendirmiş ve 31 Mayıs 2012`de, `dış hat deniz otobüsü, hızlı feribot hatları ve Eskihisar-Topçular hattındaki fiyatlandırma` hakkında `rekabet ihlali yok` kararı vermişti.

Takvim Gazetesi`nin haberine göre, Rekabet Kurumu, medyanın İDO`nun havayoluyla yarışan yüksek bilet fiyatlarını ve vatandaşın mağduriyetini ortaya çıkarması üzerine, İDO`yu yeniden gündemine aldı.

Rekabetçi piyasaların oluşması ve tüketici refahını artırmadan sorumlu olan Kurum; Rekabet Hukuku, Rekabet Kurumu Kanunu ve prosedürlerine göre İDO ile ilgili karara varacak. Kurumun, İDO`nun fiyatlarını kanuna aykırı belirlemesi, kanunda düzenlenen hükümlerin ihlalini tespit etmesi halinde, gerekli tedbirleri alma ve İDO`ya para cezası verme hakkı bulunuyor.

ŞİKAYET YAĞIYOR

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) hakkında yapılan şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşlardan şikayet yağıyor.

İDO`DA KISMİ GERİ ADIM

Tepkilerin odağındaki İDO`ya inceleme başlatılırke, kuruluşun kısmi olarak geri adım attığı belirtildi. Radikal`deki habere göre uyguladığı `dinamik fiyat` politikası ile bir süreden beri tepkilerin odağında olan İDO`nun fiyat indirme hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü.

Tepki toplayan fiyat sistemi ile ilgili önemli değişiklikler gündemde. Esnek fiyat kalıyor ancak fiyat aralıkları daraltılacak.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir