• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: BOMBA GİBİ PATLADI
Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan bir trafoda meydana gelen patlama ve ardından çıkan büyük çaplı yangında bir iş yeri ile bir ev kullanılmaz hale geldi. Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 231. Sokak`ta bulunan elektrik trafosu, büyük bir gürültü ile patladı. Vatandaşlar patlamayı bomba sanarak dışarı çıktı. Patlama sonrası çıkan yangında bir bakkal dükkanı ile bir ev kullanılmaz hale geldi. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 1 saat sonra yangını söndürdü. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Dikkat su yok!
Dicle Barajı Pompa İstasyonu`nda meydana gelen bir arıza nedeniyle Diyarbakır`a 24 saat süreyle su verilemeyecek. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (DİSKİ), Dicle Barajı Pompa İstasyonu`nda meydana gelen bir arıza nedeniyle, Diyarbakır`a 24 saat süreyle su verilemeyeceğini bildirdi. DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle Barajı Pompa İstasyonu`nda 2 bin 200 milimetrelik çelik boruda meydana gelen arıza nedeniyle kente 24 saat boyunca su verilemeyeceğini duyurdu.


YENİ YURT GAZETESİ: OKUMA AŞKI DARBE DİNLEMEDİ
1980 darbesinde eğitimini yarıda bırakan Veysi Malkoç, 32 yıl aradan sonra çok sevdiği inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu. Diyarbakırlı iş adamı Mehmet Veysi Malkoç, 1980 askeri darbesi öncesinde girdiği ÖSS`de Güneydoğu 3.`sü olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Darbenin getirdiği olumsuz şartlara dayanamayıp eğitimini yarıda bırakan Malkoç, Diyarbakır`da babasının yanında çalışmaya başladı. İçindeki eğitim aşkı bitmeyen Malkoç, 1982 yılında tekrar üniversite sınavlarına girerek, Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği bölümünü kazandı.

Depremzedenin Bitmeyen Çilesi
Kışın soğukta donan depremzedeler, yazın ise sıcaktan bunalıyor. Serinlemeye çalışan depremzedeler farklı yöntemler deniyor. Van`daki depremlerden sonra önce çadırlara, ardından da konteynırlara yerleştirilen depremzedelerin çilesi bitmiyor. Kışın soğuktan üşüyen depremzedeler yaz mevsimi nedeniyle de sıcaktan bunalıyorlar. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir