• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
Refah Sınır Kapısı Sürekli Açık Kalsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi`nde yaşayan vatandaşların giriş çıkışlarının kolaylaştırılması için ve Gazze`ye uygulanan ablukanın kaldırılmasının ilk adımı olarak Mısır`dan Rafah Kapısı`nın daimi şekilde açılmasını ve Gazze-Mısır sınırına serbest bölge kurulmasını istedi.
Heniyye, Rafah Kapısı`ndaki ek binaların ilk aşaması için dün düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mısır-Filistin ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak istediklerini söyledi.

 

Rafah Kapısı`nın 24 saat açık kalmasını ve giriş-çıkış yapan yolcu sayısının artırılmasını isteyen Heniyye, Mısır`ı kapıyı geliştirerek ticaret mallarının girişine de izin verilmesi çağrısında bulundu.

 

Mısır`daki yetkilileri Kahire`ye gerçekleştirdiği ziyarette sağlanan anlaşma doğrultusunda Mısır-Gazze Şeridi sınırında serbest bölge kurulması için çalışmaya davet eden Heniyye, \"Kahire ziyaretimizde Mısırlı yetkililerle serbest bölge kurulması için anlaşma imzaladık. Gazze Şeridi`nden işadamları bu iş için oraya gitti. Pratik adımların atılmasını hâlâ beklemekteyiz\" dedi.
Filistin Başbakanı, Rafah Sınır Kapısı`nın yeni halinin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir