• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
Soykırım Kurbanları Toprağa Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SREBRENİTSA - Srebrenitsa katliamının üzerinden tam 17 yıl geçmesine rağmen yapılan katliamın izleri ne akıllardan silinebildi ne de topraktan…

Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği İkinci Dünya Savaşı sonrası ilk büyük ve toplu katliamı Sırplar Bosna Hersek`te yaptı. Dünyanın gözleri önünde Bosna Hersek`te 300 bin insan katledildi. Sistematik bir şekilde namuslar çiğnendi. En acı olanı da tam savaş bitti bitecek derken 11 Temmuz 1995`te 10 bin 700 kişinin toplu bir şekilde Bosna`nın Srebrenitsa kentinde katledilmesiydi.

Bosna`da her sene yüzlerce cesede ait kemikler bulunuyor. DNA testlerinden geçiriliyor ve ailelere teslim edilerek defnediliyor.

Soykırımın 17. anma yıl dönümü törenleri kapsamında, kimlikleri daha önce tespit edilen 520 kurbanın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Potoçari Anıt Mezarlığı`nda gerçekleştirilen ve Türkiye`nin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`la temsil edildiği törenlere, kurbanların aileleri, yakınları ile Bosna-Hersek Üçlü Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Vyekoslav Bevanda, Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç ile çok sayıda yerli ve yabancı yetkili katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir